Παπαευαγγέλου: «Γι’ αυτό δεν ανοίγουν τα σχολεία»

Όσα είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Τους λόγους που οδήγησαν στην πρόταση της επιτροπής να μην ανοίξουν τα σχολεία μέχρι τις 7 Ιανουαρίου αποκάλυψε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού ανέλυσε τους λόγους που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Υπογράμμισε μάλιστα ότι η εκπαίδευση παραμένει για την επιτροπή πρώτη προτεραιότητα.

«Το σημαντικότερο κριτήριο για την άρση των μέτρων είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ και η εικόνα δεν βελτιώθηκε. Οποιαδήποτε αύξηση της κινητικότητας εντός και εκτός σχολικών μονάδων θα επιβαρύνει το ιικό φορτίο.

Επιπρόσθετα αμφισβητήθηκε το όφελος γιατί θα υπήρχαν μόλις επτά ημέρες μέχρι να κλείσουν εν νέου τα σχολεία. Η θέση της επιτροπής δεν άλλαξε: Η εκπαίδευση αποτελεί βασική προτεραιότητα σε εμάς.

Αν και η τηλεκπαίδευση λειτουργεί πολύ καλά, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φυσική εκπαίδευση. Υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται διασπορά εντός σχολικών μονάδων και εισηγούμαστε άνοιγμα των σχολείων μετά τα Φώτα», σημείωσε η κ. Παπαευαγγέλου.

Σχετικά άρθρα