Πάπας: «Το σεξ είναι δώρο του Θεού»

Δείτε όσα είπε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας σε νέους

«Το σεξ δεν είναι ταμπού, είναι δώρο από τον Θεό προορισμένο ώστε να δείξει κάποιος την αγάπη του αλλά και να δημιουργήσει ζωή», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος σε νέους από την Γκρενόμπλ και τη Βιέννη που τον επισκέφθηκαν στο Βατικανό.

«Η σεξουαλικότητα, το σεξ, είναι δώρο του Θεού. Δεν είναι ταμπού. Η αγάπη ανάμεσα σ’ έναν άνδρα και μία γυναίκα, όταν είναι παθιασμένη σε κάνει να δοθείς για πάντα. Για πάντα. Και να δοθείς με σώμα και ψυχή», είπε ο Ποντίφικας απαντώντας σε ερώτηση ενός 16χρονου σχετικά με το γεγονός ότι τη σήμερον ημέρα όλοι αντιμετωπίζουν τον άλλον σαν αντικείμενο του σεξ.

«Η σεξουαλικότητα είναι το πιο όμορφο σημείο της δημιουργίας, με την έννοια ότι ο άντρας και η γυναίκα δημιουργήθηκαν κατ ‘εικόνα και ομοίωση του Θεού. Αυτό είναι το μεγαλείο της σεξουαλικότητας», τόνισε ο Πάπας και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι σήμερα, εξαιτίας κάποιας αδυναμίας, μερικές φορές χρησιμοποιούν τη σεξουαλικότητα «όχι με τον όμορφο τρόπο για τον οποίο προορίζεται. Αντιθέτως, αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το σεξ αποσπασμένο από την αγάπη και μόνο ως μέσο διασκέδασης».

Επέκρινε επίσης την πορνογραφία ότι είναι μέρος μίας βιομηχανίας ψεμάτων.

Πηγή: enikos.gr

Σχετικά άρθρα

Πυροβόλησαν δικηγόρο στην Πεντέλη!

Θορυβημένη είναι η τοπική κοινωνία στην Πεντέλη από την είδηση πως γνωστός δικηγόρος έπεσε θύμα ληστείας σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του. Θύμα ληστείας έπεσε ο δικηγόρος Γεώργιος Αντωνόπουλος έξω από το σπίτι του επί της οδού Φειδίου στην Πεντέλη.Πρόκειται για τον Γεώργιο Αντωνόπουλο, ο οποίος λίγο πριν από τις 09.00 ήρθε πρόσωπο […]