Παππάς για Survivor

«Λάθος ο στοιχηματισμός λόγω ασύμμετρης ενημέρωσης»

Το ΕΣΡ πρέπει να επιτελέσει το καθήκον του, δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, που κατέθεσε την σχετική ερώτηση στον υπουργό.

Αν «πρέπει το ΕΣΡ να ασχοληθεί με το… Survivor» ρώτησε τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και έκανε λόγο για θηριώδη συμφέροντα που κρύβονται πίσω από το reality της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

«Δυστυχώς το ΕΣΡ δεν έχει επιβεβαιώσει τις προσδοκίες από την ημέρα συγκρότησής του» είπε και προσέθεσε πως «τα κανάλια συνεχίζουν να λειτουργούν ως πιστόλια για την εξόντωση μη αρεστών».

Δεν μπορεί ο υπουργός να παρεμβαίνει στο έργο μιας ανεξάρτητης αρχής, απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και επισήμανε τις κυρώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς για το θέμα του δημοψηφίσματος. Ο κ. Παππάς πάντως μίλησε για «ασύμμετρη πληροφόρηση» καθώς το παιχνίδι μεταδίδεται μανητοσκοπημένο και θα έπρεπε να παρέμβει η επιτροπή παιγνίων για το θέμα του στοιχήματος.

Στη συνέχεια ο κ. Νικολόπουλος έβαλε στο στόχαστρό του την Στιγμή της Αλήθειας που παρουσίαζε το… 2009 η Ευγενία Μανωλίδου! Ο κ. Παππάς με τη σειρά του μίλησε για τον νέο πανόπτη που δώρισε το υπουργείο στο ΕΣΡ και ο οποίος κόστισε 54 χιλιάδες ευρώ ενώ ο προηγούμενος είχε κοστίσει 1,5 εκατ. ευρώ.
Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: «Ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει χθες, υπάρχουν οι υποδομές και η τεχνογνωσία»

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έγινε σαπουνόπερα, το ΕΣΡ δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά του» επισήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος. Στο πλαίσιο αυτό, ρώτησε τον Νίκο Παππά «πότε θα γίνει ο διαγωνισμός καθώς τα κανάλια συνεχίζουν να εκπέμπουν παράνομα».

«Τα κανάλια λειτουργούν χωρίς άδεια, υπάρχει μεγάλη ανάγκη διαγωνιστικής διαδικασίας» απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και αναφέρθηκε στον Τούρκο καναλάρχη που υποτίθεται ότι θα έφερνε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι να γελάς και να κλαις» προσέθεσε. «Ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει χθες, υπάρχουν οι υποδομές και η τεχνογνωσία» κατέληξε.

Στη δευτερολογία του ο κ. Νικολόπουλος έθεσε θέμα τηλεοπτικών μετρήσεων λέγοντας ότι ο αρμόδιος υπουργός δεν μπορεί να κάνει τον ταχυδρόμο. «Το ΕΣΡ έχει τη στήριξή μας, υπάρχει η υποδομή να προχωρήσει ο διαγωνισμός, ουδείς είναι υπεράνω του νόμου, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του» επισήμανε ο κ. Παππάς.

Σχετικά άρθρα