Παραδοχή του οδηγού στη δίκη για την Έμμα

«Την χτύπησα και την εγκατέλειψα»

Ο 27χρονος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε και εγκατέλειψε την Εμμα στο σημείο του δυστυχήματος.

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα που έφεραν το θάνατο της 21χρονης Εμμας στο φριχτό τροχαίο της Θεσσαλονίκης έδωσε την Παρασκευή το πρωί κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο 27χρονος κατηγορύμενος οδηγός.

“Ήμουν σταματημένος στα φανάρια στα πανεπιστήμια. Ξεκίνησα με πράσινο. Στο ύψος της Καμάρας η κοπέλα βγήκε απότομα. Εγώ έτρεχα με 55 χλμ. Γύρισα το τιμόνι για να την αποφύγω αλλά γλίστρισε το αμάξι. Δεν την είδα” τόνισε αρχικά ο 27χρονος σύμφωνα με το thesstoday.gr

 

“Θα πηγαίναμε σπίτι στις Συκιές εκείνο το βράδυ. Θα το πήγαινα το πρωί για έλεγχο. Το αυτοκίνητο το είχα από 17 Νοεμβρίου, το δοκίμαζα για να το πάρω” συμπλήρωσε επίσης.

“Ήταν καλό αμάξι, ακουγόταν η εξάτμιση. Δεν είχα χαρτιά στην Ελλάδα, άδεια παραμονής και άδεια οδήγησης. Είχα κατηγορηθεί στο παρελθόν για ναρκωτικά” επεσήμανε και συνέχισε “Για το αμάξι ήμασταν στα παζάρια εκείνες τις μέρες. Στο δρόμο μόνο ο θόρυβος του από τη εξάτμιση με παραξένευε”.

Περιγράφοντας καρέ καρέ τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν αφού συνειδητοποίησε ότι παρέσυρε την άτυχη Εμμανουέλα σημείωσε: “Τη χτύπησα με το δεξί μέρος του αμαξιού. Μετά την εγκατέλειψα. Τρόμαξα. Τα έχασα. Έφυγα. Και να ήθελα να βάλω όπισθεν δε μπορούσα γιατί το πίσω μέρος του οχήματος είχε πέσει πάνω σε άλλα δυο. Είχα καταλάβει ότι το αμάξι ήταν πειραγμένο αλλά εγώ δεν είχα κάνει κάτι”.

“Πέταξα τις πινακίδες του αυτοκινήτου στο Σειχ Σου. Σκεφτόμουν τι έπαθε η κοπέλα. Περίμενα να δω την άλλη μέρα τι θα γίνει. Ένας περαστικός μας πήγε στο Ωραιόκαστρο. Ήθελα να πάω να παραδοθώ. Πήρα το δικηγόρο να ζητήσω βοήθεια”, κατέθεσε επίσης απαντώντας σε ερώτηση του δικαστηρίου.

 

Κατά το ρεπορτάζ του voria, ο κατηγορούμενος υπογράμμισε επίσης: “Μετά έμεινε το αμάξι σε ένα μέρος κοντά στο Φιλίππειο. Έβγαλα τις πινακίδες για να τις κρύψω. Για μια ώρα σκεφτόμουν να μην με βρουν. Η συνοδηγός ήταν τρομαγμένη. Εκείνη την ώρα δεν ξέρω γιατί έβγαλα τις πινακίδες, τρόμαξα με όσα είδα, όσα έγιναν, σκεφτόμουν αν ζει η κοπέλα.

Πέρασε ένας και του είπα να μας πάει στο Ωραιόκαστρο. Ήθελα να μάθω νέα για αυτό δεν γύρισα. Αν ήμουν στα κρατητήρια δεν θα μπορούσα να μάθω. Περίμενα την άλλη μέρα να δω τι θα γίνει. Την επόμενη μέρα έψαχνα τον δικηγόρο μου και δεν τον έβρισκα. Έτσι έγιναν τα πράγματα”, κατέληξε.

“Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια” είπε καταλήγοντας στην απολογία του.

Σχετικά άρθρα

Συλλήψεις για «φρουτάκια» σε καφετέρια

Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο της αστυνομίας που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης σε καφετέρια στην περιοχή της Τούμπας συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για παράβαση του Νόμου «περί παιγνίων». Όπως έγινε γνωστό συνελήφθησαν ο 43χρονος ιδιοκτήτης και ο 39χρονος υπάλληλος του καταστήματος, διότι εγκατέστησαν και λειτουργούσαν 26 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σε δύο […]