“Παραλύει” σήμερα η χώρα!

Ποιοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα

Παραλύει σήμερα η χώρα, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, άνεργοι και συνταξιούχοι αναμένεται να βγουν στους δρόμους, για να διαδηλώσουν ενάντια στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Γιατροί, φαρμακοποιοί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία συμμετέχουν στην κινητοποίηση, ενώ απεργούν επίσης οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι, οι οποίοι θα κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά.

Από την εργασία τους απέχουν επίσης δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα και οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων μπάινουν και οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.

Νέα 48ωρη απεργία έχει προαναγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή. Στη σημερινή απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ και οι λιμενεργάτες.

Επίσης, θα υπάρξουν ακυρώσεις και στις πτήσεις. Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται σήμερα λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Απεργία διαρκείας ξεκινούν σήμερα Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές, καθώς ήδη αρκετές ομοσπονδίες Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτοκινήτων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην απεργία της Πέμπτης.

Στην απεργία συμμετέχουν, επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, γι’ αυτό και οι μετακινήσεις θα γίνουν σήμερα με προσωπικό ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα