Παραλύει την Τρίτη το δημόσιο!

Τι θα συμβεί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Σε 24ωρη απεργία προχωρά την Τρίτη η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης.

Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπως επίσης και οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Το γενικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αποφάσισε, επίσης, τη συνέχιση της απεργίας- αποχής από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Οι ομοσπονδίες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού διοργανώνουν διήμερο κινητοποιήσεων, 1-2 Οκτωβρίου, ζητώντας «ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που διαλύουν, ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ», ενώ προσανατολίζονται στην κήρυξη 24ωρης Πανυγειονομικής Πανελλαδικής Απεργίας, την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, «ολοκληρωμένο, ποιοτικό, δωρεάν Δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού».

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρίσκεται σε ανοιχτή κόντρα με την κυβέρνηση με αφορμή την αξιολόγηση και τους ελέγχους των μονιμοποιήσεων.

Στο πλαίσιο της απεργίας η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει συλλαλητήριο 09:30 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγου.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς 

Ταλαιπωρία περιμένει την Τρίτη για πέντε ώρες, το κοινό που χρησιμοποιεί τρόλεϊ για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα, λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων σε αυτά.

Συγκεκριμένα, τα οχήματα θα μείνουν στα αμαξοστάσια από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι, λόγω της πραγματοποίησης της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.

Η ταλαιπωρία θα πάρει… μετάθεση για το μετρό την Τετάρτη (24/09). Από τις 13.00 έως τις 17.00 θα σταματήσει η λειτουργία των συρμών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό τη δική τους γενική συνέλευση.

πηγή: newsbomb.gr

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα