Παραμένει στο νοσοκομείο ο Πρωθυπουργός

Υπεβλήθη σε εγχείρηση ο Αλέξης Τσίπρας

Μισή ώρα κράτησε η επέμβαση που κρίθηκε επιτυχής- Με συνθήκες άκρας μυστικότητας εισήχθη στο θεραπευτήριο με διάγνωση «περισφιγμένης κήλης», που θεωρείται σοβαρή επιπλοκή της ομφαλοκήλης

Στον 5ο όροφο του θεραπευτηρίου «Ευγενίδειο»  νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξη Τσίπρας, μετά την επέμβαση για την επέμβαση ομφαλοκήλης στην οποία υποβλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μια επέμβαση για το ενδεχόμενο της διενέργειάς της είχε ενημερωθεί από την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, όταν εκδήλωσε έντονους πόνους στην περιοχή της κοιλιακής χώρας και η ιατρική διάγνωση, σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση, ήταν εκτιμώμενη ομφαλοκήλη.

Κατά πληροφορίες, για τη διάγνωση της ομφαλοκήλης ενημερώθηκε αμέσως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας, κ. Αθανάσιος – Μελέτιος Δημόπουλος, με τον οποίο ο Πρωθυπουργός έχει εξαιρετική σχέση – άλλωστε ο κ. Δημόπουλος ήταν υπηρεσιακός υπουργός Υγείας τον Αύγουστο του 2015 στην κυβέρνηση της κυρίας Βασιλικής Θάνου.

Ο 56χρονος ακαδημαϊκός φέρεται να υπέδειξε ως χειρουργό στον κ. Τσίπρα τον κ. Δημήτριο Θεοδώρου, αναπληρωτή καθηγητή Χειρουργικής στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο – έναν χειρουργό με πολύ δυνατό βιογραφικό και εξαιρετικές συστάσεις από την κλινική. Σημειωτέον ότι επικεφαλής της συγκεκριμένης κλινικής και προϊστάμενος του κ. Θεοδώρου είναι ένας επίσης καταρτισμένος χειρουργός, ο κ. Γιώργος Ζωγράφος, στο πλευρό του οποίου είχε εξειδικευτεί στη χειρουργική μαστού η σύζυγος του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, κυρία Νατάσα Παζαϊτη.

Η άφιξη του Πρωθυπουργού έγινε υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας στο θεραπευτήριο στο οποίο κάνουν επεμβάσεις όπως έχουν δικαίωμα, οι περισσότεροι πανεπιστημιακοί γιατροί των όμορων νοσοκομείων, Ιπποκράτειο, Αρεταίειο, Αλεξάνδρα. Ο κ. Τσίπρας εισήχθη με συνοπτικές διαδικασίες το μεσημέρι της Παρασκευής στο κτήριο του Ευγενίδειου, από την οδό Αιγινήτου και όχι από την κεντρική είσοδο επί της Παπαδιαμαντοπούλου, και η «διαδρομή» του στο νοσηλευτικό ίδρυμα ξεκίνησε από τον χώρο του Ακτινολογικού όπου υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα.

Η εξέταση έδειξε αυτό στο οποίο και τα συμπτώματα του κ. Τσίπρα, δηλαδή πόνος και οίδημα στην κοιλιακή χώρα, συνέτειναν: ήταν μια περισφιγμένη ομφαλοκήλη που έχρηζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Η περισφιγμένη κήλη με την οποία διαγνώστηκε ο κ. Αλέξης Τσίπρας είναι σοβαρή επιπλοκή της ομφαλοκήλης. Εκτός από τα επώδυνα συμπτώματα που έχει ασθενής, όπως πόνο, διόγκωση, οίδημα, συχνά οδηγεί και σε απόφραξη του σπλάχνου που περισφίγγεται, με αποτέλεσμα την ελάττωση της αιμάτωσης του και ειλεό ή και νέκρωση του.

Η διάγνωση δεν άφηνε περιθώριο στους γιατρούς – στην ομάδα των οποίων είχε προστεθεί μάλιστα και ο…συνάδελφός τους από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, αλλά και ο κ. Ζωγράφος.

Η επέμβαση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα και ήταν επιτυχής. O ασθενής οδηγήθηκε σε μονόκλινο δωμάτιο του 5ου ορόφου για να συνεχιστεί η παρακολούθηση από τους γιατρούς. Τότε εκδόθηκε και η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού – διότι για ένα δίωρο από τις 3μμ μέχρι και τις 5μμ της Παρασκευής οι φήμες οργίαζαν αλλά όλοι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, όπως το υπουργείο Υγείας ή το Μαξίμου, δήλωναν άγνοια…

«O πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εισήχθη σήμερα στις 15:00 στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση αφαίρεσης κήλης. Ο πρωθυπουργός θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τους θεράποντες ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σε γενικές γραμμές ανάλογα περιστατικά παραμένουν για ολιγόωρη παρακολούθηση και σπανιότερα απαιτείται 24ωρη παραμονή στο νοσοκομείο. Σε ό,τι αφορά τον κ. Τσίπρα, οι πληροφορίες λένε πως η κατάστασή του είναι πολύ καλή, γεγονός που ίσως συντομεύσει τον χρόνο νοσηλείας και το εξιτήριό του

Σχετικά άρθρα

Εισητήριο χωρίς επιστροφή για την τρόικα;

Αναστάτωση στο οικονομικό επιτελείο προκάλεσε η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ,Τζέρι Ράις  που άφησε ανοικτή την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα. «Περιμένουμε από την Αθήνα τις προτάσεις της για τις πολιτικές και αυτό θα καθορίσει την ημερομηνία επιστροφής» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον, προκαλώντας αναταραχή στην κυβέρνηση η […]