Παράταση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Τι ζητούν Μέρκελ και Ολάντ

Υπέρ της παράτασης των οικονομικών και εμπορικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία τάχθηκαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο Βερολίνο δύο ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής όπου θα επανεξεταστούν οι σχέσεις της Ένωσης με τη Μόσχα, και συμφώνησαν ότι η ρωσική πλευρά δεν έχει υλοποιήσει όσα προβλέπει η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ.

«Θα είναι απαραίτητο να επεκτείνουμε τις κυρώσεις έναντι της Ρωσίας για μία ακόμα φορά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, με τον κ. Ολάντ να υποστηρίζει τη θέση της.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ. Όταν δεν υλοποιούνται πρέπει να συνεχίζουμε με τις κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο γάλλος πρόεδρος.

Οι ευρωπαϊκές ποινές σε βάρος της Ρωσίας, που προβλέπουν εμπορικό εμπάργκο σε ορισμένα προϊόντα και περιορισμούς στην πρόσβαση ρωσικών επιχειρήσεων στις αγορές χρέους, είναι κανονικά προγραμματισμένο να εκπνεύσουν τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα και ορισμένοι εταίροι, με πρώτη την Ιταλία, έχουν εκφράσει ενστάσεις για την επιμήκυνση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Πρόσεξε τι λες κυρα-Μέρκελ γιατί κληρωθήκαμε με τη Σάλκε που παρακολουθείς και ο πρόεδρός μας είναι κολλητός με τον Βλαδίμηρο. Ο μεταγραφικός Γενάρης πλησιάζει και κοιτάζουμε προς τη Ρώσικη αγορά!

Comments are closed.