Παρέλαση υπό… βροχή!

Ραγδαία επιδείνωση την 28η Οκτωβρίου

Ο “Δαίδαλος” έφυγε, την Παρασκευή ο καιρός θα είναι για… βόλτα, αλλά το Σάββατο αγριεύει ξανά! – 28η Οκτωβρίου και παρέλαση με βροχή σε πολλές περιοχές της χώρας ειδικά το πρωί! – Βροχές και καταιγίδες και την Κυριακή.

Η εθνική επέτειος για την 28η Οκτωβρίου είναι προ των πυλών, ωστόσο ο καιρός ετοιμάζεται να κάνει τα… δικά του! Παρέλαση υπό βροχή θα έχουμε σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ο «Δαίδαλος» ανήκει ήδη στο παρελθόν.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος βρέθηκε απόψε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Epsilon TV και μίλησε για τα φαινόμενα που περιμένουμε τις επόμενες ώρες.

Την Παρασκευή, 27.10.2017 οι καιρικές συνθήκες δεν θα δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Βροχές και καταιγίδες θα συνθέσουν το σκηνικό και χιλιάδες μαθητές σε ολόκληρη τη χώρα θα παρελάσουν με βροχή. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τοπικές βροχές (σ.σ. ειδικά στο διάστημα 10-12 το πρωί) θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρθηκε επίσης στις βροχές που περιμένουμε το Σάββατο.

Συγκεκριμένα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Μπορεί οι βροχές που έπληξαν τις περισσότερες περιοχές της χώρας και που προκλήθηκαν από τον «Δαίδαλο» να αποτελούν παρελθόν, όμως με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, διαφαίνεται μια νέα μεταβολή του καιρού ανήμερα του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου.

Η ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΠΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, όπως χαρακτηριστικά βλέπετε στον 1ο χάρτη, ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας αλλά και σε περιοχές των Επτανήσων.

Οι βροχές που θα εκδηλωθούν θα είναι κυρίως τοπικές και όχι γενικευμένες και κατά βάση δεν θα προβληματίσουν. Το αρνητικό όμως είναι, ότι πολλά από τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια της χώρας (αλλά και τοπικά στα Δωδεκάνησα), θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ

Μετά το μεσημέρι του Σαββάτου, στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν και έτσι θα επικρατήσει καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις και ειδικά στα βορειοδυτικά θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τα όποια φαινόμενα θα απασχολούν κατά τη διάρκεια του 2ου μισού της ημέρας της πιο ανατολικές και νότιες περιοχές, όπως βλέπετε με λεπτομέρεια στον 2ο χάρτη.

Άρα, από το μεσημέρι προς απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια, ο καιρός θα είναι άστατος (τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες) κυρίως στη Θράκη, στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, στην Πελοπόννησο αλλά και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), της Εύβοιας και των Σποράδων.

Σχετικά άρθρα