Παρελήφθησαν τα πρώτα 18 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη

Στα 14 αποκτήθηκαν με leasing από το υπουργείο και τέσσερα παρέλαβε ο δήμος

Στην παραλαβή των πρώτων 18 λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη από τα συνολικά 230, με τα οποία έχει αποφασιστεί ότι θα ενισχυθεί ο στόλος του ΟΑΣΘ, παραβρέθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Από τα 18 οχήματα που παρελήφθησαν ήδη, τα 14 αποκτήθηκαν με leasing από το υπουργείο και τέσσερα παρέλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης από το δήμο Λειψίας.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά με leasing προστίθενται στο στόλο του ΟΑΣΘ 180 λεωφορεία, ενώ ο δήμος Θεσσαλονίκης φέρνει άλλα 50 λεωφορεία, ενώ, μετά τη συμφωνία με τα ΚΤΕΛ, κυκλοφορούν ήδη και επιπλέον 120 νέα οχήματα στην πόλη.

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τις διοικήσεις του ΟΣΕΘ, του ΟΑΣΘ και της Αττικό Μετρό Α.Ε., παρουσία του Γενικού Γραμματέα Μεταφορών, Νίκου Σταθόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση, αλλά και ο προγραμματισμός των επόμενων μηνών.

Αμέσως μετά, μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, είδαν από κοντά τα 18 πρώτα νέα λεωφορεία της πόλης, ενώ είχαν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επί τω έργω την κινητή μονάδα επισκευής λεωφορείων.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μία πόλη, που θέλουμε να λέμε ότι είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι εμείς παραλάβαμε μία κατάσταση πολύ δύσκολη. Μόλις 212 λεωφορεία. Αμέσως μεταφέραμε συγκοινωνιακό έργο και πήραμε επιπλέον λεωφορεία των ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα σήμερα να κυκλοφορούν 350 λεωφορεία. Μέχρι το τέλος του χρόνου – και από σήμερα βλέπουμε τα πρώτα λεωφορεία – θα κυκλοφορούν 550 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Όσα δηλαδή χρειάζεται η Θεσσαλονίκη, για να έχει σοβαρές, ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής.

Προσέθεσε μάλιστα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα θα διενεργηθεί και ο μεγάλος διαγωνισμός, που θα γίνει για ανανέωση του στόλου στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, «έτσι ώστε να προσπεράσουμε αυτό το μεγάλο πρόβλημα που είχαμε, ένα πρόβλημα απίστευτης υποεπένδυσης των τελευταίων πέντε ετών».

Στις προσπάθειες του τελευταίου έτους για τη βελτίωση της συγκοινωνίας της πόλης, αναφερθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Σήμερα, 2 Σεπτεμβρίου, σας παρουσιάζουμε τον καρπό αυτής της προσπάθειας, της δύσκολης προσπάθειας, με την παρουσία κάποιων λεωφορείων, που θέλω να πιστεύω ότι είναι μία ανακούφιση μία ανάσα για τις μεταφορές, για το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας αγώνας δύσκολος, ένας αγώνας καθημερινός, τον οποίον τον δίνουμε από κοινού, ο ΟΑΣΘ, ο δήμος, το υπουργείο, οι εργαζόμενοι σε όλους αυτούς τους φορείς» υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα