Παραιτήθηκε ο Αντώνης Διαματάρης

Στον απόηχο των αποκαλύψεων για τις πανεπιστημιακές του σπουδές

Παραιτήθηκε από τη θέση του το μεσημέρι της Πέμπτης ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Διαματάρη:

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Σημειώνεται ότι ο κ. Διαματάρης από χθες βρισκόταν σε ταξίδι στην Αυστραλία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση είχε ζητήσει την παραίτησή του από την κυβέρνηση.

«Για να συνοψίσουμε: Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει, ως φαίνεται, ούτε πτυχίο του κ. Διαματάρη, αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του. Αυτό που σίγουρα υπάρχει, τελικά, είναι ο σύμβουλός του, που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου. Όπως και το απύθμενο θράσος του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του», έγραψε στο Facebook.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τομεάρχης Οικονομίας Νίκος Παππάς ο οποίος τόνιζε πως «πριν παραιτηθεί, ας μας δείξει το απολυτήριου Λυκείου τουλάχιστον»…

Σχετικά άρθρα