Γλύτωσε με μια πίτσα!

Μπροστά σε μια έκπληξη βρέθηκε ο αστυνομικός Keith Weisinger όταν κατά τη μεταμεσονύκτια βάρδιά του, κάπου στις ΗΠΑ, μία γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση, προκειμένου να… παραγγείλει πίτσα.

Ωστόσο, η γυναίκα ήταν βάναυσα χτυπημένη από τον σύντροφό της, ο οποίος βρισκόταν μαζί της στο δωμάτιο την ώρα που έκανε την κλήση ανάγκης και για αυτό αναγκάστηκε να μιλήσει κωδικοποιημένα. Ο αστυνομικός ο οποίος στην αρχή νόμιζε ότι επρόκειτο για ακόμα μία φάρσα, κατάλαβε σύντομα πως η γυναίκα βρισκόταν σε κίνδυνο κι έτσι έστειλε βοήθεια.

Οπως έγραψε ο Weisinger στο AskReddit thread, ο διάλογος που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του είχε ως εξής:

– 911 (το νούμερο της Αμέσου Δράση στις ΗΠΑ), πού χρειάζεστε βοήθεια;
– Οδός Main, 123.
– Εντάξει, τι συμβαίνει εκεί;
– Θα ήθελα να παραγγείλω μια πίτσα.
– Κυρία μου, καλέσατε στο 911.
– Ναι, το ξέρω. Θα μπορούσα να έχω μία μεγάλη, με πεπερόνι, και μισή-μισή μανιτάρια και πιπεριές;
– Εεεε, συγνώμη, γνωρίζετε ότι έχετε καλέσει το 911, σωστά;
– Ναι, ξέρετε πόσο θα πάρει;
– Εντάξει κυρία, είναι όλα καλά εκεί; Χρειάζεστε βοήθεια;
– Ναι, χρειάζομαι.
– Και δεν μπορείτε να μιλήσετε για αυτό, επειδή κάποιος είναι μαζί σας στο δωμάτιο;
– Ναι, σωστά. Ξέρετε σε πόση ώρα θα έρθει;
– Εχω έναν αστυνομικό περίπου 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου βρίσκεστε. Υπάρχουν καθόλου όπλα στο σπίτι σας;
– Οχι.
– Μπορείτε να μείνετε στο τηλέφωνο μαζί μου;
– Οχι. Θα σας δω σύντομα. Ευχαριστώ.

Στη συνέχεια, ο Weisinger τσέκαρε τη διεύθυνση και ανακάλυψε πως για το συγκεκριμένο σπίτι υπήρχαν πάρα πολλές κλήσεις και καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας.

Τελικά, όταν ο αστυνομικός έφτασε στο σπίτι της γυναίκας, τη βρήκε άγρια ξυλοκοπημένη από τον σύντροφό της ο οποίος ήταν τύφλα στο μεθύσι. Η ίδια δήλωσε ότι την κακοποιούσε για αρκετό καιρό κι έτσι έπρεπε να βρει έναν τρόπο να το αναφέρει στις Αρχές χωρίς όμως να γίνει από εκείνον αντιληπτή.

Πάντως,ο Weisinger δεν έμαθε ποτέ την κατάληξη της γυναίκας έπειτα από αυτό το περιστατικό, ωστόσο, όπως ο ίδιος έγραψε, δεν θα ξεχάσει ποτέ τη δύναμη που άντλησε από μέσα της, αλλά και την εξυπνάδα της να καταγγείλει το περιστατικό με αυτόν τον παραπλανητικό τρόπο για τον θύτη της.

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την περίοδο 2004-2006, πριν ο Weisinger περάσει στη Νομική Σχολή. Πλέον εργάζεται ως δικηγόρος με θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον. Ο ίδιος αποκάλυψε μόλις χθες το περιστατικό.

πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα