Πάσχα με ήλιο

Χαλάει ο καιρός από την Δευτέρα

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα περάσουν οι Έλληνες το τριήμερο της Λαμπρής, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Οι εκδρομείς θα απολαύσουν το ψήσιμο του οβελία με ανοιξιάτικο καιρό, ενώ ο υδράργυρος θα σημειώσει άνοδο.

Μεγάλο Σάββατο: Ανάσταση με σύμμαχο τον καλό καιρό


Το Μεγάλο Σάββατο, αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι (3 έως 5 μποφόρ) και μόνο στο νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά ισχυροί (6 μποφόρ).

Ιδιαίτερα για το βράδυ της Ανάστασης δεν αναμένονται φαινόμενα, με εξαίρεση την κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιά θα είναι μεταξύ 13 και 19 βαθμών, ενώ οι άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι ασθενείς (έως 3 μποφόρ). Στις νησιωτικές περιοχές, κυρίως του νοτίου Αιγαίου, οι άνεμοι θα πνέουν έως μέτριοι (έως 5 μποφόρ).

Ηλιοφάνεια την Κυριακή του Πάσχα

Ιδιαίτερα τυχεροί θα είναι όσοι βρίσκονται στις Κεντρικές και Νότιες περιοχές της χώρας καθώς ο καιρός θα είναι καλός μέχρι και αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Όσοι πάλι επέλεξαν φέτος τις πιο ορεινές περιοχές για να περάσουν τις πασχαλινές τους διακοπές, ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα θα κάνει μια μικρή μεταβολή από τις μεσημεριανές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα με συννεφιά και από αργά το απόγευμα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων

Αισθητή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα. Ειδικότερα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες αρχικά τοπικού χαρακτήρα που στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλη τη χώρα.

Σχετικά άρθρα