Πάτρα: Στο φως μηνύματα Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη:

Απειλές για αυτοκτονία και τρίτα πρόσωπα

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται αποκαλυπτικές συνομιλίες της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που δείχνουν τις ταραχώδεις σχέσεις του ζευγαριού καθώς και το γεγονός πως η υγεία των παιδιών τους που τελικά έφυγαν και τα τρία από τη ζωή περνούσε μάλλον σε δεύτερη μοίρα.

Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση της Πάτρας που εξακολουθεί να συνταράσσει το Πανελλήνιο έχουν στα χέρια τους 810 μηνύματα SMS που έχουν σταλεί μεταξύ 5 και 15 Απριλίου 2021. Δηλαδή το χρονικό διάστημα πριν και μετά την πρώτη ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» και τη μεταφορά της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Ρίο.

Σύμφωνα με την «Μπαμ», στη διάθεση της ανακρίτριας, είναι και 3.919 μηνύματα μέσω Viber που αντάλλαξε το ζευγάρι από τις 29 Ιανουαρίου 2019, δηλαδή πριν από τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας, μέχρι και τις 6 Απριλίου 2021, λίγες ημέρες πριν από την ανακοπή της Τζωρτζίνας.

«Με είχες κάνει τάρανδο» – «Τρέξε στον Γιαννάκη»

Στις 5 Απριλίου, ο Μάνος Δασκαλάκης έστειλε μήνυμα στην Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ εκείνη την περίοδο, η σχέση του ζευγαριού ήταν για ακόμα μία φορά τεταμένη. Εκείνος έχει φύγει από το σπίτι καιείχε ξεκινήσει διαδικασία για το διαζύγιο που δεν βγήκε ποτέ.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου γράφει αναφερόμενη στην Τζωρτζίνα, το μόνο παιδί της οικογένειας που είναι τότε εν ζωή: «Τρέξε εσύ που το έχεις ανάγκη και ήμασταν εμπόδια. Εγώ της έχω πει όλη την αλήθεια, να της πεις και εσύ όμως ότι με είχε κάνει ”τάρανδο” και τι έκανα εγώ και τι εσύ τώρα που έχασα δύο παιδιά».

Ο Μάνος Δασκαλάκης απαντά: «Τρέξε πάλι στον Γιαννάκη, αυτή είσαι». Στη συνέχεια ο Μάνος Δασκαλάκης έγραψε: «Κοίτα μην αυτοκτονήσεις με κάνα καλώδιο, γελοία…».

Το μήνυμα αυτοκτονίας – Κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια; Γύρνα στο παιδί

Στις 6 Απριλίου 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει στείλει μήνυμα στον Μάνο Δασκαλάκη και του λέει ότι θα βάλει τέλος στη ζωή της.

Πισπιρίγκου: Να μου προσέχεις το παιδί και να θυμάσαι ότι σε αγαπάω πολύ.

Δασκαλάκης: Το παιδί που είναι; Αν κάνεις καμία μαλ… θα γίνει της… Τους παίρνω όλους τηλέφωνο. Και την Αστυνομία τώρα! … Το βράδυ θα πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μην τολμήσεις να μας ξαναενοχλήσεις».

Σε άλλο μήνυμα, ο Μάνος Δασκαλάκης της γράφει: «Γύρνα στο παιδί. Χρειάζεται την μάνα του. Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια δηλαδή; Σύνελθε».

Η Πισπιρίγκου ασχολούνταν με τη βέρα του Μάνου, όσο η τζωρτζίνα πάλευε στο νοσοκομείο
Οι προτεραιότητες της Ρούλας Πισπιρίγκου γίνονται ξεκάθαρες από τον διάλογο που είχε με την αδελφή της, ενώ η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση . Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτούσε τότε την αδερφή της: «Μήπως πρόσεξες αν (ο Μάνος) είχε βέρα σήμερα; Γιατί μου είπε την έχει βγάλε».

Με την αδερφή της να απαντάει ότι δεν πρόσεξε καθόλου…

Η Ρούλα ενδιαφερόταν επίσης να μάθει, αν ο Μάνος ανέβασε νέες φωτογραφίες στο facebook αλλά και αν στο προφίλ του, δηλώνει παντρεμένος ή ανύπαντρος!

Τα μηνύματα για το πανάκι της Ίριδας
Ανάμεσα στους διαλόγους που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές είναι και ένας για το πανάκι της μικρής Ίριδας, το οποίο βρέθηκε δίπλα στο μωρό όταν εκείνο πέθανε στην κούνια του.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, στέλνει μήνυμα στον σύζυγό της και τους λέει: «Στείλε μου το τηλέφωνο της Τσιόλα. Θέλω το πανάκι της μπέμπας πίσω. Είδα ένα όνειρο ότι κάτι έκαναν στο πανάκι. Και το θέλω να το πάρω»…

Τα μηνύματα αποτελούν πλέον στοιχείο της δικογραφίας αφού έχουν ήδη παραδοθεί στην ανακρίτρια, μετά την άρση απορρήτου των τηλεπικοινωνιών για τα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι της οικογένειας, την 1η Απριλίου 2022.

Σχετικά άρθρα