Παιδεία: Μάχη «χαρακωμάτων» και συλλαλητήριο για τις κάμερες

Βγήκαν στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με τη συμμετοχή περίπου 1.000 ατόμων με κυριάρχο ζητούμενο τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες.

Λόγω του συλλαλητηρίου έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης, η Βασσιλίσης Σοφίας από Σέκερη, η Βασιλίσσης Αμαλίας από Συγγρού και η Σταδίου.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ακολουθεί πορεία προς τη Βουλή.

Χαρακτηριστικό το πόσος κόσμος συμμετείχε στη διαμαρτυρία είναι πως η Πανεπιστημίου, από Ιπποκράτους μέχρι Ομήρου είναι γεμάτη.Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ και μαθητές εκφράζουν την αντίθεσή τους σε αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Σε ανακοίνωση της η ΟΛΜΕ, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών

κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία
αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών
ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.
Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1μμ.

Σχετικά άρθρα