Πελώνη: «Ελεγχόμενο άνοιγμα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα»

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Lockdown

Για το σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά στο άνοιγμα της οικονομίας και της εκπαίδευσης στην χώρα μας εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στην χρήση των self test, τους μαζικούς εμβολιασμούς και στα μέτρα στήριξης αλλά και την τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν.

Όπως ανέφερε η κυρία Πελώνη, μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη, τις τελευταίες ημέρες έχουμε αποκλιμάκωση εισαγωγών. «Αν αποκλιμακωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες θα είναι θετικός δείκτης και έτσι θα δούμε ένα ελεγχόμενο άνοιγμα – μια ελεγχόμενη επανεκκίνηση. Βοηθά και ο καιρός που αλλάζει για να γίνονται δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Έχουμε ρωτήσει την επιτροπή για ημερομηνίες ανοίγματος στις αρχές Απριλίου», σημείωσε.

Απαντώντας για τη χρήση των self test, η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολίασε ότι «η επιτροπή είναι θετική στη χρήση των self test, είναι αξιόπιστα. Θα έχουμε 1,5 εκατ περισσότερους εμβολιασμούς τον Απρίλιο». Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν τα λύκεια, στα οποία τα τεστ θα είναι υποχρεωτικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την κυρία Πελώνη, στόχος της κυβέρνησης είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι αρχές Μαΐου τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου οι ευπαθείς ομάδες, ώστε αρχές καλοκαιριού να ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Η ίδια υπογράμμισε ότι υπάρχει πιθανότητα να ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους μέσα στον Απρίλη, ενώ ανακοίνωσε ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή για εστίαση και λιανεμπόριο. Για τη μετακίνηση από δήμο σε δήμο, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι είναι ακόμη νωρίς για να αρθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Όσον αφορά την τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Μπάιντεν, η κυρία Πελώνη τόνισε ότι είχαν μια εγκάρδια συζήτηση, ενώ όπως είπε «εντός του 2021 θα ήταν λογικό να γίνει η επίσκεψη».

Σχετικά άρθρα