Πέταξαν νερά και καφέδες σε Φίλη και Ξυδάκη

Kατά τη συγκέντρωση συμπαράστασης προς την 29χρονη κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ.

Με νερά και καφέδες υποδέχτηκε ομάδα νεαρών τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και Νίκο Ξυδάκη το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη συγκέντρωση συμπαράστασης προς την 29χρονη κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ., από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφούδέχτηκαν τις αποδοκιμασίες, απομακρύνθηκαν άμεσα με τα σημάδια από τα νερά και τους καφέδες στα ρούχα τους.

Το επεισόδιο αναφέρθηκε σε δημοσίευση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία αναφέρεται: «Καφέδες και μπουκάλια νερό σε Φίλη και Ξυδάκη. Με καφέδες μπουκάλια και μερικές ξύλινες υποδέχθηκε το πλήθος των αλληλέγγυων τα δύο μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι δύο “πολιτικοί παράγοντες” γλύτωσαν βέβαιο λιντσάρισμα».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ένταση σημειώθηκε όταν εμφανίστηκε ο Νίκος Φίλης. Ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν περαιτέρω όταν εμφανίστηκε και ο Νίκος Ξυδάκης. Οι δυο τους δέχθηκαν λεκτικές επιθέσεις ενώ εκτοξεύθηκαν εναντίον τους νερά και καφέδες.

Σχετικά άρθρα