Πέθανε η Χρυσούλα Γιαταγάνα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα (31/12) τα ξημερώματα η πρώην εισαγγελέας και πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Υπήρξε πρότυπο ήθους και ακεραιότητας και δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα για αρνητικά σχόλια με το δημόσιο βίο της. Ήταν άνθρωπος της δουλειάς και είχε έντονο ενδιαφέρον για τα δημόσια πράγματα. Ποτέ της δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των αδύναμων και για το καλό του κοινωνικού συνόλου.

Ως νομικός είχε αναλάβει κατά καιρούς αρκετές υποθέσεις υπεράσπισης οπαδών των ΠΑΟΚ.

Έγινε ευρύτερα γνωστή στην πόλη της Θεσσαλονίκης το 1989 όταν ως αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών συνέβαλε καθοριστικά στο κλείσιμο των φυλακών του Γεντί Κουλέ.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ

Γεννήθηκε στην Κηφισιά Αττικής στις 9 Μαΐου του 1944. Ήταν μητέρα δύο παιδιών. Είχε πτυχίο Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίο Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έκανε μεταπτυχιακά στο Δημόσιο Δίκαιο (Τομέας Συνταγματικού, Διοικητικού, Ευρωπαϊκού και Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου) και στο Ποινικό Δίκαιο – Ποινική Δικονομία – Εγκληματολογία στο Τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2002 έως το 2014 ήταν δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Το 2012 εξελέγη βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Μάρτιο του 2014 ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ.

Από το έτος 1995 ασκούσε τη δικηγορία ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης

Επί 14 έτη ήταν Εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Επί 8 έτη άσκηση μαχόμενη δικηγορίας με εξειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπήρξε καθηγήτρια στα Τ.Ε.Ι. Λάρισας με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου στα μαθήματα: α) Επικοινωνία, β) Πρακτική γραμματείας, γ) Οργάνωση γραφείου και δ)Γενικές Αρχές Δικαίου.

Επί διετία Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών στην Πολυεθνική Εταιρία HELFRIZE (ΒΙ.ΠΕ.Βοιωτίας-2.500 εργαζόμενοι).

Επί τριετία Προσωπάρχης στην Πολυεθνική Εταιρία HELFRIZE.

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα