Πέθανε ο «Darth Vader»

Έφυγε από τη ζωή ο Ντέβιντ Πράουζ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο David Prowse, ο ηθοποιός που υποδύθηκε για πρώτη φορά στη σειρά των ταινιών «Star Wars» τον Darth Vader, έναν από τους πιο εμβληματικούς «κακούς» στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Ο David Prowse ήταν ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τον θρυλικό χαρακτήρα του Darth Vader, ενώ την επιβλητική φώνη του δάνεισε στον ήρωα o James Earl Jones.

Ο Βρετανός ηθοποιός πέθανε χθες Σάββατο «μετά από σύντομη ασθένεια», όπως ανακοίνωσε ο ατζέντης του.

Συγκεκριμένα, ο ατζέντης του ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε πως ο πελάτης μας David Prowse πέθανε χθες (Σάββατο) το πρωί σε ηλικία 85 ετών».

«Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του για πάντα!», δήλωσε ο καλλιτεχνικός πράκτορας στο BBC και έκανε λόγο για μια «αληθινά και βαθιά σπαρακτική απώλεια για εμάς και για εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Αρσιβαρίστας που έγινε ηθοποιός, ο David Prowse είχε πάρει τον ρόλο χάρη στο παράστημά του –ήταν σχεδόν 2 μέτρα ψηλός (1,98μ.)–, όμως επειδή η έντονη προφορά του (καταγόταν από το Μπρίστολ της δυτικής Αγγλίας) δεν θεωρήθηκε κατάλληλη, η φωνή του Darth Vader ήταν αυτή του James Earl Jones.

Ως αρσιβαρίστας, είχε εκπροσωπήσει την Αγγλία στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στην αρχή των χρόνων του 1960, πριν στραφεί στην καριέρα του ηθοποιού.

Σχετικά άρθρα