Πέθανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης

Ανήμερα των Χριστουγέννων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της Ελευθεροτυπίας, Σεραφείμ Φυντανίδης.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κλινική, ενώ είχε υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση. Ο δημοσιογράφος, υπέστη τελικά ανακοπή καρδιάς, έπειτα από επιπλοκή μετά το χειρουργείο και υπέκυψε περίπου στις 9:00 το βράδυ των Χριστουγέννων.
Η ζωή και το έργο του Σεραφείμ Φυντανίδη

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης του Δημητρίου, ήταν Έλληνας δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης εφημερίδων.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 – 1968. Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της απογευματινής Ελευθεροτυπίας.
Υπήρξε συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής. Ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Ο εφημεριδάνθρωπος της Ελευθεροτυπίας

H τελευταία του εμφάνιση έγινε στην παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «31 Αξέχαστα Χρόνια στο ξύλινο τιμόνι της Ελευθεροτυπίας και της Κυριακάτικης Ε», που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 12 Νοεμβρίου 2014.
Στο εν λόγω Σεραφείμ Φυντανίδης ασφαλώς δεν περιορίστηκε στο κλείσιμο ενός κατά γενική ομολογία επιτυχημένου κύκλου, αλλά περιέγραφε, ανακαλώντας πρόσωπα και γεγονότα, μια ζωή προσηλωμένη στη δημοσιογραφία και ταυτοχρόνως, μια ιστορία μοναδική στα χρονικά του ελληνικού Τύπου.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γράφει ότι “κοινώνησα τη δημοσιογραφία από τα δεκαεννιά μου χρόνια”, όταν, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, τον δέχθηκαν στο “Εθνος”, απ’ όπου και ξεκίνησε το επάγγελμά του.

Σχετικά άρθρα