Ποια λέξη δεν λένε ποτέ οι κορυφαίοι Ceos

Την εκμυστηρεύεται γνωστός επενδυτής

«Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό», λέει ένας κορυφαίος επενδυτής της Silicon Valley, ο οποίος γνώρισε τρεις επιτυχημένους Ceos και εξομολογείται ποια λέξη δεν λένε ποτέ!

«Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τρεις σπουδαίους ιδρυτές, οι οποίοι, παρά την νεαρή τους ηλικία, έχουν ήδη κατοχυρώσει μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων CEOs. Αυτοί είναι ο Larry Page της Google, ο Mark Zuckerberg του Facebook, και ο Jack Dorsey του Square».

«Μπορεί να είναι πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους όμως έχουν ένα κοινό», εκμυστηρεύεται ο επενδυτής. Αυτό είναι ότι και οι τρεις αποφεύγουν να λένε μια συγκεκριμένη λέξη.

«Ειλικρινά, είναι απίστευτο το γεγονός ότι αποφεύγουν να την χρησιμοποιούν, επειδή είναι Ceos και όσο μια εταιρεία επεκτείνεται, οι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη πιο συχνά, όχι λιγότερο. Μάλιστα, το ειρωνικό είναι ότι τη συγκεκριμένη λέξη την ακούω περισσότερο να λέγεται από όλα τα άλλα πρόσωπα μιας εταιρείας, για παράδειγμα από μηχανικούς, διευθυντές παραγωγής και άλλα στελέχη. Αλλά όχι από τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Η λέξη αυτή λοιπόν είναι τα… έσοδα.

Ναι, τα έσοδα. Ένα κριτήριο που χρησιμοποιείται από τους εργαζομένους, τους επενδυτές, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους αναλυτές και το ευρύ κοινό για να μετρήσει το κατά πόσο είναι «υγιής» μια εταιρεία. Ένα από τα βασικά μέτρα απόδοσης και ανάπτυξης μιας επιχείρησης.

Αντί για τη λέξη έσοδα λοιπόν, δημιουργούν συναρπαστικές αφηγήσεις.

Διατυπώνουν τον σκοπό και τη στρατηγική της εταιρείας καθώς και το πώς θα κερδίσουν μια αγορά. Παθιάζονται με τους πελάτες και τα προϊόντα.

Σχετικά άρθρα