Ποιες γυναίκες κάνουν καλύτερο σεξ;

Οι 5 λόγοι που τα fit κορίτσια έχουν καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις

Δεν είναι μόνο οι ασκήσεις Kegel που μπορούν να τονώσουν την ερωτική σου ζωή. Έρευνα δείχνει πως η άσκηση -είτε είναι ενδυνάμωση, καρδιαγγειακή ή προγράμματα ευλυγισίας όπως η yoga- μπορεί να αλλάξει τη διάθεση της γυναίκες στο κρεβάτι και να της προσφέρει καλύτερους οργασμούς.

Κι επειδή το κίνητρο παίζει σπουδαίο ρόλο, δες τους 5 λόγους που τα fit κορίτσια κάνουν καλύτερο σεξ και πώς η γυμναστική βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις τους.

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

Η αυτοπεποίθηση είναι μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία: όσο καλύτερη πιστεύεις ότι είσαι σε κάποιον τομέα (του σεξ συμπεριλαμβανομένου), τόσο καλύτερη θα είσαι. Και έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Αρκάσας έδειξε πως άνθρωποι που είναι σε καλή φυσική κατάσταση, όχι μόνο εκτιμούν τους εαυτούς τους ως σέξι, αλλά και ως καλύτερους στο κρεβάτι. Για παράδειγμα, στη μελέτη, το 60% των γυναικών που γυμνάζονταν τέσσερις με πέντε μέρες την εβδομάδα είπαν πως ήταν κατέτασσαν τον εαυτό τους πάνω από το μέσο όρο στον τομέα της φυσικής έλξης, ενώ το 80% είπαν πως ήταν πάνω από το μέσο όρο στην κρεβατοκάμαρα.

ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Το σώμα σου παράγει τεστοστερόνη που το βοηθά να «επιδιορθώνει» και να χτίζει πιο δυνατούς μυς μετά από μια προπόνηση ενδυνάμωσης. Αυτή είναι η βασική σεξουαλική ορμόνη των αντρών, μπορεί όμως να αυξήσει και τη δική σου ερωτική διάθεση και ικανοποίηση, λέει η σεξολόγος Ava Cadell, PhD. (Παρότι και η καρδιαγγειακή προπόνηση έχει ορισμένα οφέλη, η ενδυνάμωση έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην τεστοστερόνη – για να μην αναφέρουμε τους σέξι, γραμμωμένους μυς.)

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ

Πιθανότατα γνωρίζεις ήδη ότι η άσκηση καταπολεμά το άγχος. Στην περίπτωση όμως που δεν έχεις ενώσει τις τελείες, αυτό σημαίνει επίσης καλύτερο σεξ. Σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Kinsey, η ερωτική διάθεση των γυναικών είναι πιο ευαίσθητη στο άγχος από εκείνη των αντρών. Ευτυχώς, αυξάνοντας τα επίπεδα των ορμονών που σου φτιάχνουν τη διάθεση, των ενδορφινών και της ντοπαμίνης και ρίχνοντας αυτά της αδρεναλίνης και την κορτιζόλης που σου κόβουν την όρεξη για σεξ, η τακτική άσκηση μπορεί να αυξήσει την ερωτική σου επιθυμία. Επιπλέον, σε εμποδίζει να σκέφτεσαι άσχετα πράγματα, όπως π.χ. τι πρέπει να κάνεις στη δουλειά την άλλη μέρα, τις στιγμές της στενής επαφής με τον αγαπημένο σου, λέει η Cadell.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΕΚΕΙ-ΚΑΤΩ

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας ζήτησαν από γυναίκες να παρακολουθήσουν ένα ταξιδιωτικό ντοκιμαντέρ και αμέσως μετά ένα πορνό, σε δύο διαφορετικές συνθήκες. Στη μία περίπτωση είχαν κάνει 20 λεπτά ποδήλατο προηγουμένως και στην άλλη όχι. Όπως βρέθηκε με ακτινογραφία, η ροή του αίματος στη λεκάνη των γυναικών ήταν κατά 169% μεγαλύτερη όταν είχαν κάνει ποδήλατο. Και η αυξημένη ροή αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα δεν ευνοεί μόνο τους άντρες αλλά σημαίνει μεγαλύτερη ευαισθησία και μεγαλύτερη ευαισθησία σημαίνει πιο έντονους (και πιθανούς) οργασμούς.

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ

Δε χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να ξαπλώσεις πίσω και να απολαύσεις την ιεραποστολική φάση, αν όμως θέλεις να δοκιμάσεις κάθε στάση του Κάμα Σούτρα, θα χρειαστείς δύναμη, αντοχή και μεγάλη ευλυγισία, λέει η Cadell. Ένα πρόγραμμα προπόνησης που ισορροπεί την προπόνηση ενδυνάμωσης και την καρδιαγγειακή άσκηση καθώς και ασκήσεις που σου προσφέρουν ευλυγισία, όπως η yoga, θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις όλα τα παραπάνω.

Πηγή: shape.gr

Σχετικά άρθρα