Πηγαίνουν στην Τουρκία για… μαλλιά!

Χαμός γίνεται στη γειτονική χώρα

Μια χώρα εξελίσσεται τουριστικά, όταν δεν εκμεταλλεύεται μόνο τις θάλασσες και τις ακτές της, αλλά αναπτύσσει όλες τις μορφές τουρισμού, όπως τον θρησκευτικό, τον ιατρικό και τον συνεδριακό τουρισμό. Η Τουρκία φαίνεται ότι αντιλήφθηκε νωρίς τα οφέλη του ιατρικού τουρισμού και, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η χώρα είναι ο κορυφαίος προορισμός παγκοσμίως στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

Ασθενείς από τις χώρες του Κόλπου, την Αίγυπτο, την Λιβύη, την Ουκρανία, την Γερμανία και την Σαουδική Αραβία, συρρέουν κάθε χρόνο στην γειτονική χώρα για να υποβληθούν σε επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών. Το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος και την σχετικά κοντινή απόσταση από τις χώρες αυτές, έχουν αναδείξει την Τουρκία στην πιο δημοφιλή χώρα στον κόσμο για όσους κινδυνεύουν να χάσουν ή ήδη έχουν χάσει τα μαλλιά τους.

Ο Ömer Tontuş, ανώτατος αξιωματούχος στο τουρκικό υπουργείο Υγείας, δήλωσε στην εφημερίδα ότι κάθε μέρα γίνονται στην χώρα 200 επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών, ενώ πρόσθεσε ότι, αν και μετά από δύο ημέρες οι ασθενείς θα μπορούσαν να αναχωρήσουν από την χώρα, παραμένουν, τουλάχιστον για πέντε ημέρες και επισκέπτονται τα αξιοθέατα.

Η Τουρκία, εκτός από δημοφιλής προορισμός για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, είναι γενικότερα δημοφιλής για ιατρικό τουρισμό τα τελευταία χρόνια. Το 2010 επισκέφθηκαν την χώρα για ιατρικούς λόγους 109.000 τουρίστες, ενώ ο αριθμός αυτός το 2014 «εκτοξεύθηκε» στους 583.000 τουρίστες. Μαζί με όσους κατέφθασαν στην χώρα το περασμένο έτος για να υποβληθούν σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής οι επισκέπτες για ιατρικό τουρισμό στην Τουρκία, μόνο το 2014, ανέρχονται σε 700.000!

Στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, μετά την Τουρκία, δημοφιλείς προορισμοί είναι η Ινδία και η Ταϊλάνδη.

Σχετικά άρθρα