Πιλότοι πιάστηκαν στα χέρια στον… αέρα!

Απίστευτο περιστατικό μέσα στο πιλοτήριο

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η Air France δύο πιλότους οι οποίοι ενεπλάκησαν σε καβγά και μάλιστα μέσα στο πιλοτήριο αεροσκάφους την ώρα που εκείνο ήταν στον άερα. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε πτήση Γενεύης – Παρίσι τον περασμένο Ιούνιο, όπως παραδέχθηκε αξιωματούχος της Air France. Η επεισοδιακή πτήση συνεχίστηκε και προσγειώθηκε με ασφάλεια και η διαμάχη δεν επηρέασε το υπόλοιπο της πτήσης, διευκρίνισε επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της εταιρείας για ασφαλείς πτήσεις.

Σύμφωνα με την ελβετική La Tribune, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης της πτήσης λίγο μετά την απογείωση είχαν μία διαφωνία και «πιάστηκαν στα χέρια». Για να σταματήσει ο καβγάς παρενέβησαν οι αεροσυνοδοί ενώ ένα μέλος του πληρώματος κάθισε μέσα στο πιλοτήριο καθόλη τη διάρκεια της πτήσης μαζί με τους πιλότους, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση.

Γιατί τσακώθηκαν οι πιλότοι

Η είδηση του καβγά έγινε γνωστή όταν η γαλλική υπηρεσία αεροπορικών ερευνών, BEA, εξέδωσε μια έκθεση την Τετάρτη λέγοντας ότι ορισμένοι πιλότοι της Air France δεν δείχνουν αυστηρότητα στην τήρηση των διαδικασιών κατά τη διάρκεια συμβάντων ασφαλείας.

H έρευνα έκανε εκτενή αναφορά σε διαρροή καυσίμου κατά τη διάρκεια πτήσης της Air France από την Μπραζαβίλ της Δημοκρατίας του Κονγκό προς το Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2020. Τότε οι πιλότοι άλλαξαν τη διαδρομή της πτήσης αλλά δεν έκοψαν το ρεύμα στον κινητήρα ούτε προσγειώθηκαν το συντομότερο δυνατό, όπως απαιτεί η διαδικασία σε ανάλογες περιπτώσεις διαρροής. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Τσαντ, αλλά η έκθεση προειδοποίησε ότι ο κινητήρας θα μπορούσε να είχε πάρει φωτιά.

Παράλληλα, υπάρχει αναφορά σε τρεις παρόμοιες περιπτώσεις μεταξύ 2017 και 2022 και επιπρόσθετα ότι ορισμένοι πιλότοι ενεργούν με βάση τη δική τους ανάλυση της κατάστασης αντί να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Η Air France απάντησε ότι διενεργεί έλεγχο και δεσμεύτηκε να ακολουθήσει τις συστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν το να μελετούν οι πιλότοι τις πτήσεις τους στη συνέχεια και να γίνουν αυστηρότερα τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια σχετικά με την τήρηση της διαδικασίας.

Σχετικά άρθρα

Γυμνοί μπροστά στους αστυνομικούς!

Τουλάχιστον εμβρόντητοι πρέπει να έμειναν οι αστυνομικοί που είχαν επιφοριστεί το απόγευμα της Κυριακής με τη δημιουργία αστυνομικού φραγμού στην κάτω πλευρά της Βασιλέως Γεωργίου, στην Πλατεία Συντάγματος κατά την διάρκεια της πορείας που διοργανώθηκε στην Αθήνα με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ξαφνικά δύο νεαροί άνδρες στάθηκαν μπροστά τους και απόλυτα ψύχραιμοι, κατέβασαν τα […]