Πίνετε τον καφέ σας σκέτο; Είναι πιθανό να είστε ψυχοπαθής!

Αυτό λένε οι έρευνες, όχι εμείς

Αν σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας εντελώς σκέτο και νιώθετε ότι ακόμη και ένας κόκκος ζάχαρης σας χαλάει τη γεύση του, τότε ίσως να κρύβετε μέσα σας έναν δεύτερο εαυτό…ψυχοπαθή!

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία, οι άνθρωποι που προτιμούν τον πικρό καφέ είναι πιο πιθανό να έχουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά τους.

Οι ερευνητές μελέτησαν 953 ενήλικες Αμερικανούς, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν ποια τρόφιμα τους άρεσαν καλύτερα μέσα από μία έρευνα, και στη συνέχεια απάντησαν σε διάφορα ερωτηματολόγια προσωπικότητας, η οποία κατέγραφε ιδιότητες, όπως ο ναρκισσισμός, η επιθετικότητα, η ψυχοπάθεια, η τάση για καθημερινό σαδισμό ή μαζοχισμό.

Εκτός από τον καφέ χωρίς καθόλου ζάχαρη, τα ραπανάκια, το σέλινο, αλλά και το τόνικ, είναι γεύσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να μετρηθούν οι ψυχωτικές τάσεις των συμμετεχόντων.

Υπάρχουν πάντως κι εκείνοι που αντιδρούν στην έρευνα χαρακτηρίζοντας τη αντιεπιστημονική.

Όπως αναφέρετι το slate.fr αν διαβάσει κανείς την έρευνα, η λέξη “καφές” είναι γραμμένη μόνο πέντε φορές στις σαράντα σελίδες της μελέτης και οι ερευνητές δεν ρώτησαν καν τους υποψηφίους πώς πίνουν τον καφέ τους. Για να έχουν την ιδέα του “πικρού” ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη γεύση του καφέ και άλλων τροφίμων και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες διαφώνησαν μαζί τους σχετικά με την πικρία ορισμένων τροφίμων. ”

“Αν δει κανείς την αποζημίωση που πήραν οι εθελοντές βλέπει ότι είναι μερικά δολάρια. Πόσο σοβαρά να απαντήσει

κανείς πίσω από τον υπολογιστή του;”, αναφέρει η ιστοσελίδα.
tromaktiko

Σχετικά άρθρα

Απίστευτη διαφήμιση γραφείου κηδειών στη Θεσσαλονίκη!

Με μία διαφορετική διαφήμιση προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες, οίκος τελετών από τη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα το γραφείο κηδειών Γκέσιος, στέλνει το δικό του μήνυμα τονίζοντας, ότι πρέπει που και που να λέμε και καμιά καλή κουβέντα γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί. «Πες και κάτι όμορφο σήμερα… Μην περιμένεις», αναφέρει το διαφημιστικό […]