Ποινή φυλάκισης σε Αλαφούζο

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά τον έκρινε ένοχο

Διαμάχης συνέχεια μεταξύ των κ.κ. Μαρινάκη και Αλαφούζου, με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να έχει μία ακόμα καταδικαστική απόφαση την Τετάρτη 28/8. Στον κ. Αλαφούζο επιβλήθηκε νέα ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή, όπως και στον δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη.

Μία απόφαση που κρίνει τον Γιάννη Αλαφούζο ένοχο ως ηθικό αυτουργό (σ.σ. αυτουργός ο Κυριάκος Θωμαΐδης) για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Το δικαστήριο θεωρεί ότι οι αξιόποινες αυτές πράξεις από τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ έγιναν (κατ’ εξακολούθηση) έπειτα από εντολές του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκος και ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αμφότεροι κριθεί ένοχοι (δύο φορές μάλιστα) και καταδικάσθηκαν με δύο αποφάσεις, σε ποινή φυλάκισης 1 έτος και 4 μήνες (και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ) με την μία απόφαση για παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και παραβίαση δικαστικής απόφασης και σε 1 έτος φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με δεύτερη απόφαση για παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σχετικά άρθρα