Ποινή φυλάκισης σε μυστικών πράκτορα των Σκοπίων

Είχε συλληφθεί και κρατούνταν στη Θεσσαλονίκη

Δικαστήριο των Σκοπίων καταδίκασε σήμερα ερήμην σε ποινή φυλάκισης ενάμιση έτους τον Γκόραν Γκρούγεφσκι, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ, που καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της ΠΓΔΜ για συμμετοχή στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γκόραν Γκρούγεφσκι και ένας συνεργάτης του, ο Νίκολα Μπόσκοσκι, συνελήφθησαν από την ελληνική Αστυνομία στις 18 Οκτωβρίου στο διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ενώ προσπαθούσαν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο για τη Βουδαπέστη, με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια.

Το Δικαστήριο των Σκοπίων έκρινε ένοχο τον Γκρούγεφσκι για καταστροφή υλικού σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές. Άλλοι έξι κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

Εις βάρος του Γκόραν Γκρούγεφσκι εκκρεμούν και άλλες κατηγορίες στην ΠΓΔΜ για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, υπόθεση που είχε βυθίσει τη χώρα σε βαθιά πολιτική κρίση.

Για το σκάνδαλο αυτό κατηγορούνται πάνω από 100 άτομα στην ΠΓΔΜ, μεταξύ αυτών ο Νίκολα Γκρούεφσκι και πρώην υπουργοί, στους οποίους έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Η σημερινή καταδίκη του Γκόραν Γκρούγεφσκι ήταν η πρώτη για το πολύκροτο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών. Οι Γκόραν Γκρούγεφσκι και Νίκολα Μπόσκοσκι αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα κατηγορίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και κρατούνται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Η δίκη τους στο Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έχει οριστεί για την 1η Δεκεμβρίου, μετά από δύο αναβολές λόγω έλλειψης διερμηνέα.

Προχθές, το υπουργείο Δικαιοσύνης της ΠΓΔΜ απέστειλε στις ελληνικές δικαστικές Αρχές το αίτημα έκδοσης των δύο υπηκόων της ΠΓΔΜ, επί του οποίου θα γνωμοδοτήσει, το προσεχές διάστημα, το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Τους ενόχους του ΝΟΟΡ1 να δούμε πότε θα πιάσετε!
    Καίγεται το σπίτι σας και σβήνετε του γείτονα!
    Εμ! Βέβαια μπλέχτηκε και το όνομα μιας “μεγάλης” Παε!
    Τολμάτε;

Comments are closed.