Ποινικές διώξεις στην Θεσσαλονίκη

Εξαφανίστηκαν λαθραία τσιγάρα από το λιμάνι!

Δύο υπάλληλοι του ΟΛΘ, ένας εκτελωνιστής και δύο ακόμη άτομα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση εξαφάνισης μεγάλης ποσότητας κατασχεμένων τσιγάρων, που αποκαλύφθηκε πέρσι το Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης παρήγγειλε να ασκηθούν -κατά περίπτωση- ποινικές διώξεις για κλοπή σε βάρος του Δημοσίου, λαθρεμπορία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ η δικογραφία θα υποβληθεί το επόμενο διάστημα σε ειδικό ανακριτή που θα καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε απολογία.

Πρόκειται για 2.078 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα -περί το 1 εκατ. πακέτα- τα οποία είχαν κατασχεθεί το 2000 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και έκτοτε βρίσκονταν σε αποθήκη της ελεύθερης ζώνης. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίστηκε ότι ανέρχονται σε 3,5 εκατ. ευρώ. Την υπόθεση είχε φέρει στο «φως», με ανακοίνωσή του, ο ΟΛΘ και ακολούθησε έρευνα των διωκτικών Αρχών.

Όπως γράφει το ΑΜΠΕ, τα κατασχεμένα τσιγάρα έφυγαν από το λιμάνι μέσα σε άλλα φορτία τσιγάρων (περίπου 36.000 χαρτοκιβώτια), τα οποία αγόρασε εταιρεία, πλειοδοτώντας σε διαγωνισμό, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν εκτός της ελεύθερης ζώνης του λιμανιού μέσα σε κοντέινερ, τα οποία εξήχθησαν νόμιμα.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα