Πιο γρήγορα παραδίδεται η κοκαΐνη παρά η πίτσα

Έρευνα σοκ για το Λονδίνο

Λένε πως η ζωή στη μεγαλούπολη τρέχει πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι στην επαρχία, κι αν μιλάμε για το Λονδίνο και τα ναρκωτικά, φαίνεται πως αυτό παραείναι αλήθεια.

Η βρετανική πρωτεύουσα είναι έτοιμη να δρέψει πρωτιές στον τομέα των αστραπιαίων παραδόσεων κοκαΐνης και όπως μας λέει μια νέα έρευνα, η άσπρη σκόνη παραδίδεται γρηγορότερα και από την πίτσα, έτσι όπως τα smartphones έχουν αλλάξει ριζικά την αγοραπωλησία ναρκωτικών.

Η Global Drug Survey μελετά εξάλλου εδώ και καιρό το πώς οι υπηρεσίες κωδικοποιημένων μηνυμάτων και τα άλλα ιντερνετικά εργαλεία επιτρέπουν την ακόμα γρηγορότερη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο καθηγητής Adam Winstock, σύμβουλος ψυχιατρικής και ιδρυτής του Global Drug Survey, είπε στον «Independent» ότι η γενικευμένη χρήση κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης έχει αλλάζει δραστικά τον τρόπο διακίνησης, καθώς έχουν γίνει πολύ επίφοβα τα πάρε-δώσε στον δρόμο.

«Με τον σκοτεινό ιστό να έχει διευκολύνει την παράδοση ναρκωτικών κατευθείαν στα γραμματοκιβώτια του κόσμου και τις κωδικοποιημένες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να επιτρέπουν στον κόσμο να παραγγέλνει με μυστικότητα, δεν είναι καθόλου παράξενος ο αντίκτυπος στην ταχύτητα των παραδόσεων».

Η έρευνα επικεντρώθηκε λοιπόν στην ταχύτητα αλλά και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρονικών αυτών παραγγελιών και για να έχει ένα μέτρο σύγκρισης, έβαλε πλάι στην κοκαΐνη την πίτσα.

Και οι ειδικοί μάς λένε πως το Λονδίνο κρατά τα σκήπτρα στην ταχύτητα παράδοσης, ακολουθούμενο στενά από Νέα Υόρκη και Βερολίνο…

Σχετικά άρθρα