Πήραν προθεσμία οι οκτώ από τους συλληφθέντες

Όλες οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη

Προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή πήραν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης οι οκτώ από τους συλληφθέντες για το αιματηρό επεισόδιο στην περιοχή Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης.

Διώκονται, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, ενώ μετά την προθεσμία που έλαβαν, επέστρεψαν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι συλλήψεις τους έγιναν το βράδυ της Κυριακής και αφού οι αστυνομικοί τους είχαν ήδη ταυτοποιήσει. Πρόκειται για εφτά Έλληνες κι έναν Αλβανό. Η αστυνομία αναζητάει άλλα δύο άτομα, ο ένας εκ των οποίων είναι αλβανικής καταγωγής και φέρεται, μετά τη δολοφονία του Άλκη να μπήκε στη χώρα του από το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής. Έχει εκδοθεί ένταλμα σε βάρος του και για τον εντοπισμό του συνεργάζονται οι ελληνικές και οι αλβανικές Αρχές.

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: Προπηλάκισαν τους συλληφθέντες στα δικαστήρια – Ποιον «δείχνουν» ως δράστη
Στην ίδια ανακρίτρια θα απολογηθεί από στιγμή σε στιγμή ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.

Να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες δέχθηκαν επίθεση από πολίτες, οι οποίοι τους φώναζαν, μεταξύ άλλων, «δολοφόνοι» και «να σαπίσετε στη φυλακή» και κατά την έξοδό τους από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, κάτι που είχε γίνει νωρίτερα και κατά τη μεταφορά τους σε αυτό.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο, οι οποίες είχαν στήσει διπλό κλοιό, απέτρεψε κλιμάκωση της έντασης.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα