Πισπιρίγκου: Απολογείται σήμερα για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Αρνείται την κατηγορία

Πρόσωπο με πρόσωπο με τη 18η τακτική ανακρίτρια θα βρεθεί σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και έχοντας στο πλευρό της τους δικηγόρους της, Όθωνα Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ζάρδα.

Αν και η 33χρονη μητέρα θα αρνηθεί την κατηγορία που την θέλει να έχει δηλητηριάσει με την τοξική ουσία κεταμίνη την κόρη της μέσα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», εντούτοις θα δεχθεί «βροχή» ερωτήσεων από την ανακρίτρια γύρω από τις συνθήκες νοσηλείας του παιδιού της, την συμπεριφορά της μέσα στο νοσοκομείο αλλά και τα ανεξήγητα από την ιατρική επιστήμη επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι πάντα στο θάλαμο του νοσοκομείο – και όχι σε ΜΕΘ – και ενώ εκείνη βρίσκονταν μονίμως δίπλα του.

Οι απαντήσεις που θα δώσει η κατηγορούμενη στην ανακρίτρια επί αυτών των ερωτημάτων, θα έχουν βαρύνουσα σημασία και για τα επόμενα βήματα της δικαστικής έρευνας, η οποία πλέον στρέφεται σε πολλές κρίσιμες παραμέτρους της υπόθεσης, αναζητώντας καταρχάς απαντήσεις στο πως βρέθηκε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης αλλά και στο τί ακριβώς συνέβη με τους θανάτους των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας: Της Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών και της Ίριδας, η οποία ήταν μόλις έξι μηνών και πέθανε το 2021. Ήδη, οι θάνατοι των δυο κοριτσιών ερευνώνται από μηδενική βάση μετά και τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις συνθήκες θανάτου της μεγαλύτερης αδελφής τους της Τζωρτζίνας και τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων αναμένονται άμεσα.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως απόλυτη προτεραιότητα δίδεται, στο πλαίσιο των ερευνών, στον τρόπο ανεύρεσης της τοξικής ουσίας που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας. Συγκεκριμένα, μέσα από την ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο της κατηγορουμένης αλλά και τις επικοινωνίες και τις επαφές της στα social media, η ανάκριση θα επιχειρήσει να ρίξει φως στο ερώτημα αυτό και να απαντήσει πως η κατηγορουμένη προμηθεύτηκε την κεταμίνη, και αν την προμηθεύτηκε το έπραξε μόνη της ή και άλλα πρόσωπα την βοήθησαν να βρει τη θανατηφόρα δόση της τοξικής ουσίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, για το λόγο αυτό να υπάρξει ακόμη και εκταφή του παιδιού ώστε οι αρχές να πάρουν στα χέρια τους το tablet που φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα στον τάφο του κοριτσιού και το οποίο τοποθέτησε εκεί – όπως λέγεται – η κατηγορούμενη πλέον μητέρα του. Υπό τα δεδομένα αυτά, η 33χρονη σήμερα στο πλαίσιο της απολογίας της δεν μπορεί παρά να δεχθεί κρίσιμες ερωτήσεις από την ανακρίτρια σχετικά με το θέμα της ανεύρεσης της κεταμίνης έστω και αν αρνείται την κατηγορία που της έχει απαγγελθεί.

Επιπρόσθετα, θα κληθεί να απαντήσει επαρκώς γιατί ζητούσε μονόκλινο δωμάτιο στο νοσοκομείο, γιατί ρωτούσε αν σε αυτό υπήρχαν κάμερες, τι ακριβώς εννοούσε στις 28 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν η 9χρονη κόρη της πεθάνει, λέγοντας στους γιατρούς πως «αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα» και ότι η μικρή «το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Επί της ουσίας η σημερινή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία όλες αυτές τις ημέρες που κρατείται στη ΓΑΔΑ επιδεικνύει ένα άκαμπτο και ψύχραιμο «πρόσωπο», θα αποτελέσει την πρώτη δική της απάντηση για όσα της καταμαρτυρούν στην αρμόδια ανακριτική αρχή, τη μόνη αρμόδια σε αυτή τη φάση των ερευνών.

«Η κεταμίνη υπήρχε στο νοσοκομείο, χορηγήθηκε από τους γιατρούς»

Το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει σήμερα η 33χρονη, έχουν δώσει όλες τις προηγούμενες ημέρες οι δικηγόροι της αλλά και η ίδια με συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Κοινός τόπος των δηλώσεων αυτών είναι η κάθετη άρνηση της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας αλλά και το αίτημα της κατηγορουμένης στην ανάκριση για διενέργεια τεστ ανίχνευσης ψεύδους.

Σκοπός της είναι καταδείξει με αυτόν τον τρόπο ότι είναι αθώα και ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στους θανάτους των παιδιών της. Το αίτημα αυτό, εφόσον υποβληθεί, θα εξεταστεί από την ανάκριση και σε περίπτωση που γίνει δεκτό το όποιο αποτέλεσμα δεν δεσμεύσει τις αρχές αλλά θα συνεκτιμηθεί με τα υπόλοιπα υπάρχοντα στοιχεία.

Ο εκ των δικηγόρων της κατηγορουμένης Όθωνας Παπαδόπουλος έπειτα από δίωρη συνάντηση που είχε το Σάββατο με την εντολέα του δήλωσε ότι εκείνη αρνείται την κατηγορία και παραπονείται ότι παλεύει μόνη της όλο αυτό το χρονικό διάστημα για να αποδείξει τί συνέβη και οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε με λέξεις κλειδιά ύποπτες φαρμακευτικές ουσίες στο Διαδίκτυο, ενώ αίσθηση προκαλεί μαρτυρία γιατρού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με την οποία η 33χρονη την ώρα που οι γιατροί του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου της Πάτρας προσπαθούσαν επί 55 λεπτά να επαναφέρουν το κοριτσάκι στη ζωή το 2020, εκείνη τους έλεγε: «Πέθανε, σταματήστε την προσπάθεια. Πέθανε και είναι καλύτερα, θα αναπαυθεί».

Σε ό,τι αφορά στο κρίσιμο ζήτημα του τρόπου ανεύρεσης της κεταμίνης, την ουσία που οδήγησε στο θάνατο τη μικρή Τζωρτζίνα, ο κ. Παπαδόπουλος, δήλωσε χθες Κυριακή έπειτα από συνάντηση που είχε με την κατηγορουμένη στη ΓΑΔΑ: «Η συγκεκριμένη ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορούμενης. Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται. Η ίδια υποπτεύεται ότι είναι ουσία που υπήρχε ήδη στο νοσοκομείο και χορηγήθηκε στα πλαίσια κακής χρήσης της από αυτούς που ήταν υπεύθυνοι για τη νοσηλεία του παιδιού».

Ο έτερος δικηγόρος της κατηγορουμένης Κωνσταντίνος Ζάρδας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ανέφερε πως όταν χορηγήθηκε η ουσία στο παιδί, αυτό δεν βρίσκονταν στα της χεριά της μητέρας του. «Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση του παιδιού. Πρόκειται για ιατρικό λάθος προφανώς εξ αμελείας» ανέφερε ο συνήγορος και προσέθεσε: «Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα, από επικοινωνίες μας με αναισθησιολόγους. Το κλειδί είναι πότε χορηγήθηκε η κεταμίνη. Είναι πιο εύλογη αυτή η εξήγηση από το να σκότωσε το παιδί της μιας μάνα. Είναι συγκυριακά τα στοιχειά της δικογραφίας και συγκεντρώθηκαν δια της ατόπου απαγωγής».

Σχετικά με τα ανεξήγητα ιατρικά περιστατικά που εμφάνιζε η 9χρονη ενώ μαζί της βρισκόταν μόνο η μητέρα του, η υπεράσπισή της έχει δηλώσει: «Υπάρχουν περιστατικά που έχουν συμβεί στο παιδί σε μέρες που δεν ήταν η μητέρα μπροστά. Αυτό δεν το λέει η ίδια, αλλά προκύπτει μέσα από τη δικογραφία και ήταν από τα πρώτα πράγματα που μου έκανε εντύπωση». Ακόμη, η υπεράσπιση της κατηγορουμένης έχει αναφερθεί και στις ερωτήσεις που έκανε η 33χρονη σε νοσηλευτή σχετικά με τον εάν υπήρχαν κάμερες στο νοσοκομείο Παίδων. Επί του ζητήματος αυτού οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρουν πως η εντολέας τους αναμένεται να υποστηρίξει κατά την απολογία της, πως επρόκειτο για μία κοινωνική συζήτηση που έγινε «στο όρθιο» και αφορούσε την πιθανότητα ανίχνευσης και αποκάλυψης κρουσμάτων κλοπών για τα οποία γινόταν συζητήσεις εκείνη την περίοδο.

Σχετικά άρθρα