Πιστοποιητικό νόσησης: Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ (video)

Θα ξεκαθαρίζει ότι οι εμβολιασμένοι χρειάζονται θετικό rapid

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί η νέα ΚΥΑ η οποία θα «λύσει» το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί μετά την ανακοίνωση πως οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι μπορούν να μπαίνουν σε καραντίνα όταν έχουν θετικό rapid test κορονοϊού και δεν χρειάζονται PCR.

Το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ενημερώνεται διαλειτουργικά για το θετικό διαγνωστικό τεστ του εργαζόμενου. Ο ΕΦΚΑ όμως δέχεται μόνο το μοριακό τεστ για να πληρώσει την 5νθήμερη άδεια ασθενείας όσων εμβολιασμένων εργαζομένων νοσούν. Αυτό το πρόβλημα αναμένεται να λυθεί με τη νέα ΚΥΑ.

Έτσι χιλιάδες εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που βρίσκονται «στον αέρα» και παρόλο που έχουν νοσήσει δεν μπορούν να πάρουν μέσω ΕΡΓΑΝΗ την άδεια που απαιτείται για την καραντίνα τους.

 

 

Σε κάθε περίπτωση η νέα ΚΥΑ θα αφορά τους εμβολιασμένους πολίτες που σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορούν πλέον με θετικό rapid να καθώς για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, από τις αρχές του Δεκεμβρίου, είναι υποχρεωτικό το PCR τεστ ώστε να μπορεί να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα