«Πλημμύρισαν» οι εφορίες από τα εξώδικα Σώρρα

Υποψήφιος βουλευτής μέσα στην λίστα

Ακόμα και καταζητούμενος ο Αρτέμης Σώρρας “προβληματίζει”, ακόμα και τις φορολογικές αρχές όλης της χώρας αφού οι οπαδοί του έχουν αποστείλει χιλιάδες εξώδικα στις εφορίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Καθημερινή της Κυριακής” έχουν σταλεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 5.500 εξώδικα στις ΔΟΥ όλης της επικράτειας από μέλη και οπαδούς της “Ελλήνων Συνέλευσις” ζητώντας την άμεση διαγραφή των χρεών. Ζητάνε δηλαδή να πληρωθούν τα δικά τους χρέη μέσω των ομολόγων ύψους 600 δισεκατομμυρίων ευρώ που ισχυρίζονταν πως είχε στην κατοχή του ο καταζητούμενος αρχηγός της “Ελλήνων Συνέλευσις”.

Το ύψος των χρεών των οπαδών του προς το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται σε 175.000.000 ευρώ! Κάποιοι από τους οφειλέτες μάλιστα ανήκουν στην κατηγορία των μεγαλοφειλετών του δημοσίου αφού έχουν συσσωρεύσει χρέη που αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί οφειλέτες που έχουν πολύ μικρά χρέη με χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός κατοίκου νησιού του Ανατολικού Αιγαίου που φέρεται να οφείλει μόλις 252 ευρώ.

Μεταξύ εκείνων που έστειλαν σε ΔΟΥ το εξώδικο της οργάνωσης “Ελλήνων Συνέλευσις” εντοπίστηκαν: χονδρέμπορος κατεψυγμένων τροφίμων, εισαγωγέας ειδών υγιεινής, διανομέας πετρελαίου, ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρίας, ιδιοκτήτης εταιρίας οπτικών ειδών, έμπορος οικοδομικών υλικών και ιδιοκτήτης σχολής χορού.

Εξώδικο έστειλε και πρώην υποψήφιος βουλευτής μικρού κόμματος, που συμμετείχε στις εκλογές του 2012 αλλά δεν εξελέγη, αφού δεν συγκέντρωσε τότε πάνω από 150 ψήφους. Μέχρι και σήμερα υποστηρίζει την επιλογή του, δηλώνει “αυτόχθων κυρίαρχος” και προσθέτει ότι “οι έφοροι παραβιάζουν τα καθήκοντα τους.

Το παράδειγμα της “Ελλήνων Συνέλευσις”, φαίνεται ότι το ακολουθούν και άλλες “οργανώσεις”. Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, υποστηρικτές μιας άλλης οργάνωσης (η οποία δεν κατονομάζεται), απέστειλαν 950 εξώδικα σε εφορίες για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι συμβουλές που δίνει η συγκεκριμένη οργάνωση στους πολίτες είναι να πληρώσουν συμβολικά ένα ευρώ και στη συνέχεια να στείλουν εξώδικο 16 σελίδων στη ΔΟΥ της περιοχής τους αρνούμενοι να καταβάλουν οποιαδήποτε άλλη οφειλή. Προτού εφοδιάσουν τα μέλη τους με τα απαραίτητα έγγραφα, ζητούν ετήσια συνδρομή 50 ευρώ. Παρόμοια διαδικασία ακολουθούν και για “κόκκινα” δάνεια, ή οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, παροτρύνοντας τα μέλη τους να προχωρήσουν σε παύση πληρωμών.

Πάντως, στην περίπτωση Α. Σώρρα, μετά την καταδίκη του επικεφαλής της “Ελλήνων Συνέλευσις”, κάποιοι πολίτες ανακάλεσαν τα εξώδικα τους, πιθανώς γιατί διαπίστωσαν την πλάνη τους.

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

 1. Και αυτό κακούργημα είναι. Ωθεί τον πολίτη να μην είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα να στερεί έσοδα από το κράτος, σε τόσο κρίσιμη περίοδο.

  1. Ενώ οι 2 τόνοι ηρωίνης και οι 8 θάνατοι, επειδή είναι μπλεγμένος ο …Ηρωινάκης δεν είναι κακούργημα ,γι αυτό και το ΝΟΟΡ 1 είναι ελεύθερο και η σχατομεγάλη ΠΑΕ συνεχίζει να μας πίνει το αίμα!
   Ζήτω ο Σώρας και ο κάθε Σώρας, μέχρι και διάλυσης αυτού του τρισάθλιου τεταρτοκοσμικού κράτους!
   Μόνο το Χριστό να μη με πειράξουν!
   Και επ΄ευκαιρία σ΄ευχαριστώ για το μακροσκελέστατο σχόλιο με το οποίο μου απάντησες.
   Αλλά κάλλιο Σώρας παρά Μητσοτάκης, Τσίπρας, Παπαγεωργόπουλος ,
   Τζοχατζόπουλος κι εκείνη που είχε αυτοκτονικό ιδεασμό και τώρα εκτός φυλακής πάει και βλέπει το σχατόθρυλο.
   Η Σταμάτη, τη θυμήθηκα!
   Ο Κόκαλης πόσα χρωστάει;

   1. Παρακαλώ αδελφέ.
    Όχι όμως κάλλιο Σώρρας. Είναι ακόμα χειρότερος. Δεν γίνεται να έχουμε έναν που να είναι και απατεώνας και μεγαλομανής και φαντασιόπληκτος, τρελλός. Με Σώρρα, την άλλη κιόλας μέρα έχεις πόλεμο με τους Τούρκους, γιατί πιστεύει ότι θα μας σώσει με το μαγικό δαχτυλίδι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επειδή λοιπόν οι άλλοι είναι ανίκανοι και κλέφτες, δεν θα αρκεστούμε εμείς στον Σώρρα. Κάλλιο εσύ κι εγώ λοιπόν. Αν και υπάρχουν ικανοί άνθρωποι. Αν θες πχ να δεις λίγο προς τα αριστερά, ψάξε τον Καζάκη. Αν θες να δεις λίγο προς τα δεξιά, δες λίγο τον δικό μας Στρατηγό, Φράγκο Φραγκούλη. Υπάρχουν άνθρωποι, δεν θα φάμε άλλα σκατά, επειδή μας τα σερβίρουν με σάλτσα.
    Όσο για τον χοντρό, όχι, δεν θέλει φυλακή αυτός. Θέλει σφάξιμο και μετά σούβλα και πέταμα στα αδέσποτα σκυλιά της πόλης του ΠΑΟΚ, να χορτάσουν, γιατί δεν μπορούν να βρούνε πλέον φαγητό στους κάδους τα καημένα, τους το παίρνει ο κοσμάκης που πεινάει. Απ εκεί και πέρα, τη Σταμάτη δεν την ξέρω (εκτός αν εννοείς του Άκη), αλλά ο Κόκαλης είναι από τους βασικούς υπαίτιους της καταστροφής της χώρας μας και πρέπει να κρεμαστεί.

Comments are closed.