Πλοίο με 20.000 Καλάσνικοφ!

Συναγερμός έχει σημάνει στις λιμενικές αρχές της χώρας έπειτα από τον εντοπισμό φορτηγού πλοίο που μετέφερε τεράστιο φορτίο όπλων και πυρομαχικών, με πιθανότερο προορισμό τη Συρία

Ο συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης όταν η Ταξιαρχία της Κω ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Καλύμνου πως το φορτηγό πλοίο «Nour M» με σημαία Σιέρα Λεόνε έκανε ανορθόδοξες αλλαγές πορείας κοντά στα Ιμια. Αμέσως έφτασε στο σημείο σκάφος του Λιμενικού, ενώ η Δίωξη Ναρκωτικών αναγνώρισε πως επρόκειτο για πλοίο συριακής εταιρείας και έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας για διακίνηση ναρκωτικών και έχει αλλάξει πολλές φορές επωνυμία.

Το πλοίο μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Σύμη συνοδεία πλωτών του λιμενικού, ενώ μερικές ώρες αργότερα οδηγήθηκε στη Ρόδο, όπου ξεκίνησε ο έλεγχος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στο «Nour M» βρέθηκαν 20.000 όπλα ΑΚ 47 και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών. Συγκεκριμένα, μετά από αυτοψία που έγινε στο χώρο φόρτωσης διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 59 εμπορευματοκιβώτια, τα 56 από τα οποία είχαν ενδείξεις ότι περιείχαν αυτόματα όπλα «καλάσνικοφ» και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.

Στο μεταξύ, υπάρχουν αντιφάσεις για τον προορισμό του φορτηγού. Το πλήρωμα συνελήφθη και ο καπετάνιος ανέφερε ως τελικό προορισμό λιμάνι της Τουρκίας. Ομως στο σύστημα marin trafik είχε δηλωθεί ως προορισμός το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, ενώ από άλλο ηλεκτρονικό σύστημα δηλωνόταν η Τρίπολη της Λιβύης.

 

Σχετικά άρθρα

Kενό ασφαλείαςγια τα iPhone και iPad!

Μόλις μερικά 24ώρα μετά τη διάθεσή του, η οποία τις πρώτες ώρες προκάλεσε το σύνηθες μποτιλιάρισμα στους servers της Apple, αλλά και τα μετέπειτα παράπονα πολλών κατόχων iPhone 4, οι οποίοι είδαν τις συσκευές του να κατεβάζουν ταχύτητα μόλις εγκαταστάθηκε το ριζικά ανασχεδιασμένο λειτουργικό σύστημα, ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν ένα σοβαρό κενό ασφαλείας στο iOS […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *