Πληρωμή μέσω POS στα διόδια

Πότε και πού θα ισχύσει η νέα δυνατότητα

Με πλαστικό χρήμα μέσω POS θα έχουν την δυνατότητα να πληρώνουν τα διόδια το αμέσως επόμενο δεκαήμερο οι χρήστες της Εγνατίας Οδού.

Ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες εγκατάστασης των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) στους σταθμούς διοδίων σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου.

«Έχουμε ήδη συνεννοηθεί με την Eurobank, σε δέκα μέρες περίπου θα λειτουργήσει», σημείωσε μιλώντας στο thestival.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, «αρχικά δεν θα εγκατασταθούν POSσε όλες τις διόδους, ωστόσο αμέσως μετά τις επόμενες δέκα μέρες θα έτσι ώστε να επεκταθεί και εκεί».

Με στόχο την διευκόλυνση των πολιτών που δεν είναι εφοδιασμένοι με μετρητά POS εγκαθίστανται σε κάθε σταθμόδιοδίων, σε κάθε καμπίνα στην δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

«Είναι απαραίτητος εκσυγχρονισμός να υπάρχει POSστα διόδια. Το βλέπουμε ότι επεκτείνεται αυτός ο τρόπος πληρωμής παντού και ενδεχομένως να είχαμε καθυστερήσει να τα εγκαταστήσουμε», τόνισε ο κ. Αντωνούδης σημειώνοντας πως η πληρωμή μέσω καρτών είναι αίτημα των πολιτών, ενώ αποτελεί και πολιτική του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να υπάρχουν εγκατεστημένα POSσε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Ερωτηθείς για το αν πρόκειται να δημιουργηθούν καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων λόγω της πληρωμής μέσω POS, oπρόεδρος της Εγνατίας Οδού εκτίμησε ότι «νομίζω ότι θα λειτουργήσει πάρα πολύ καλά, χωρίς να υπάρχουν καθυστερήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της εγκατάστασης POS τέθηκε για πρώτη φορά με τον νόμο 4446/16, που προέβλεπε μέτρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, αλλά οι παραχωρησιούχοι και η Εγνατία Οδός είχαν ζητήσειπαράταση μέχρι το τέλος του 2018 για την εγκατάσταση POSστα διόδια.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα