Πλειστηριασμοί: Διώχνουν συμβολαιογράφους

«Είσαι ένα κοράκι»!

Πλειστηριασμοί και… Τετάρτη έχουν γίνει εδώ και εβδομάδες έννοιες σχεδόν ταυτόσημες. Ή για να ακριβολογούμε οι… προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.

Διότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο ηλεκτρονικοί, αφού οι συνεχείς διαδηλώσεις και οι αποφάσεις των συμβολαιογράφων για αναβολές, έχουν κάνει την διαδικασία να κινείται με… ρυθμούς χελώνας.

Κι εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ζήτημα έχει -εκτός φυσικά απο κοινωνική- μεγάλη πολιτική σημασία. Διότι οι Θεσμοί κάνουν ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση ώστε να «τρέξουν» οι πλειστηριασμοί. Ένα μέτρο που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.

Κανονικά οι πλειστηριασμοί μεταξύ ιδιωτών
Σήμερα, λοιπόν, Τετάρτη 13.12.2017, το Ειρηνοδικείο στην οδό Λουκάρεως βρίσκεται στο προσκήνιο. Εκεί έχει ξεκινήσει και συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος από το μεσημέρι.

Η περιοχή βέβαια, μετά από όλα όσα έχουν γίνει τις προηγούμενες εβδομάδες, θυμίζει «εμπόλεμη ζώνη». Πολλές κλούβες, πολλοί αστυνομικοί και λαμαρίνες να φράζουν την είσοδο.

Εδώ να σημειώσουμε πως οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν χθες αναβολή των πλειστηριασμών (σ.σ. διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου την ανακοίνωσή τους). Αυτό όμως δεν σημαίνει πως σήμερα δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί.

Κι αυτό διότι στην ανακοίνωση υπήρχε η διευκρίνιση πως η αναβολή αφορά σε πλειστηριασμούς «με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία«. Αντιθέτως, «οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά«.

Έδιωξαν ήδη δύο συμβολαιογράφους!

Τα αίματα δεν άργησαν να «ανάψουν». Συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο αλλά εμποδίστηκαν! «Είσαι ένα κοράκι» ακούγεται στο παρακάτω βίντεο να λέει ένας άνδρας σε μια συμβολαιογράφο και η ένταση είναι γεγονός.

Στιγμές αργότερα εμποδίστηκε και δεύτερη συμβολαιογράφος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις απαγορεύουν την είσοδο ακόμη και στους δημοσιογράφους που επιχειρούν να «καλύψουν» το γεγονός!

Σχετικά άρθρα