Πλοίο του Π.Ν. συγκρούστηκε με Εμπορικό έξω από το λιμάνι του Πειραιά

Πληροφορίες για τραυματίες

Θρίλερ λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά με τη σύγκρουση δύο πλοίων. Μεγάλη επιχείρηση καθώς το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει πάρει κλίση.

Το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» συγκρούστηκε με φορτηγό πλοίο στον Πειραιά στα ανοιχτά της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το πολεμικό πλοίο έχει πάρει κλίση και βυθίζεται, ενώ υπάρχουν και άτομα στη θάλασσα.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ και το μεγάλο πλοίο σύμφωνα με το Open TV «έκοψε στα δύο το ναρκοθηρευτικό». Το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Κατά πληροφορίες δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι δύο τραυματίες περισυνελέγησαν από τη θάλασσα. Συνολικά το «Καλλιστώ» είχε 27 άτομα πλήρωμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς έγινε η σύγκρουση των δύο πλοίων. Η ανακοίνωση του ΠΝ: «Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο έβγαινε από τις εγκαταστάσεις της Cosco στο Κερατσίνι και είχε και πλοηγό.

Σχετικά άρθρα