Πλούσιος πρότεινε σε άστεγους να μείνουν στην έπαυλή του

Αν είχαν όλοι οι εκατομμυριούχοι την ίδια συμπεριφορά…

Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προέβη ένας εκατομμυριούχος, ο οποίος πρότεινε σε ένα ζευγάρι αστέγων να πάνε να μείνουν στην έπαυλη του κάτι το οποίο κι αυτοί έκαναν.

Ο Γκρεγκ και η Μαρί ζούσαν ως άστεγοι στους δρόμους της Καλιφόρνια όπου και γνωρίστηκαν και έγιναν ζευγάρι, κάτω από τις πλέον δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Μετά από 10 χρόνια αστεγίας και κοινής ζωής, έλαβαν μια πρωτότυπη -αν μη τι άλλο- πρόσκληση.

Ένας εκατομμυριούχος της περιοχής τούς πρότεινε να μοιραστούν μαζί του το σπίτι του, αξίας τεσσάρων εκατ. δολαρίων. Όπως εξηγεί ο ίδιος στο BBC, αυτό ήταν και που του τράβηξε την προσοχή στο ζευγάρι: ότι έδεσαν τη ζωές τους και μοιράστηκαν τα δύσκολα -καθώς εύκολα δεν υπήρχαν- με ανιδιοτέλεια και αγάπη.

Η διαμονή στο σπίτι ενός λευκού εκατομμυριούχου, σε μια «λευκή» και εύρωστη οικονομικά γειτονιά δεν υπήρξε εύκολη για το ζευγάρι, καθώς οι γείτονες που δεν γνώριζαν, κάλεσαν αρκετές φορές την Αστυνομία, θεωρώντας πως είναι επίδοξοι διαρρήκτες που παραβιάζουν τον χώρο του ιδιοκτήτη.

Όμως, τόσο ο επιχειρηματίας όσο και το ζευγάρι δεν το έβαλαν κάτω. «Δεν επρόκειτο να τους εγκαταλείψω», δηλώνει χαρακτηριστικά ο εκατομμυριούχος στο BBC.

Όπως εξηγεί ένας δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας στο σχετικό ντοκιμαντέρ του BBC, που παρακολουθεί τη ζωή των τριών συγκατοίκων ένα χρόνο μετά, οι άστεγοι άνθρωποι είναι «αόρατοι» μέχρι κάποιος να τους προσέξει.

Κι ενώ υπάρχουν εκείνοι που πιστεύουν ότι η αστεγία είναι μια συνθήκη που συμβαίνει σαν από πάντα στους ανθρώπους, η ιστορία του Γκρεγκ και της Μαρί τούς διαψεύδει, καθώς και οι δύο είχαν μία φυσιολογική ζωή πριν να καταλήξουν στον δρόμο.

Ο Γκρεγκ ήταν υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι και τραυματίστηκε στη δουλειά του με αποτέλεσμα να μείνει άνεργος, ενώ η Μαρί εργαζόταν ως ταμίας και έχει και πιστοποίηση ως βοηθός νοσηλεύτριας. Κι όμως, τους συνέβη.

Δεν ήταν όλα πάντα εύκολα σε αυτή τη συγκατοίκηση, πρωτίστως γιατί ήταν τρεις άνθρωποι που προέρχονταν από τελείως διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα, με διαφορετικές ανάγκες και διαφορετική «γλώσσα» επικοινωνίας.

Όμως, επέδειξαν θέληση, προσπάθησαν να έρθουν ο ένας πιο κοντά στον άλλο και να κατανοήσει η μία πλευρά περισσότερο την άλλη και τελικά αυτό λειτούργησε.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα