ΠΟΑΣΥ: «Απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά αστυνομικών»

Οργισμένη ανακοίνωση για την επίθεση στη Νέα Σμύρνη και τον τραυματισμό αστυνομικών

Για επίθεση με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά αστυνομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), αναφερόμενη στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και των τραυματισμό αστυνομικών. Καλούν τα πολιτικά κόμματα «να επιδείξουν επιτέλους σοβαρότητα και να λάβουν ουσιαστικές αποφάσεις ώστε να μπει ένα τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση του αστυνομικού θεσμού. Η εποχή της ανέξοδης φραστικής καταδίκης της βίας, πρέπει να αποτελέσει παρελθόν», σημειώνουν και προσθέτουν ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στοχοποιηθεί.

«Οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ για τον τραυματισμό αστυνομικών στη Νέα Σμύρνη

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, που υπογράφουν ο πρόεδρός της Γρηγόρης Γερακαράκος και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Παπατσίμας, έχει ως εξής:

«Έντονη οργή και αγανάκτηση μας προκαλεί η άνανδρη και με ανθρωποκτόνο πρόθεση επίθεση εναντίον των συναδέλφων μας, με συνέπεια το βαρύτατο τραυματισμό ενός εξ αυτών κατά τη διάρκεια των αποψινών μέτρων τάξης και ασφάλειας στη Νέα Σμύρνη. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωσή του, είμαστε δίπλα του και τον στηρίζουμε προσωπικά σε ό,τι χρειαστεί το επόμενο διάστημα.

Είναι αδιάψευστη πραγματικότητα ότι, ενώ ο Έλληνας αστυνομικός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινή μάχη με την εγκληματικότητα, το μεταναστευτικό, την υγειονομική κρίση κ.λπ., για άλλη μια φορά, δυστυχώς, καθίσταται και πάλι το εξιλαστήριο θύμα, ο αδύναμος κρίκος και το σώμα εκτόνωσης κάθε είδους «μπαχαλάκηδων».

Εξαιτίας των μικροπολιτικών συμπεριφορών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων η Ελληνική Αστυνομία από Σώμα, φίλο και συμπαραστάτη του πολίτη που είναι, στοχοποιείται και κινδυνεύει να απαξιωθεί με άμεσο τίμημα την ανθρώπινη ζωή κάθε αστυνομικού. Αποτέλεσμα, οι συνάδελφοί μας σε όλη τη χώρα, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα να δέχονται απρόκλητες επιθέσεις με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, μόνο και μόνο γιατί φοράνε μια στολή που την τιμούν καθημερινά και με κάθε τρόπο.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα