Πόλεμο ξεκινά ο Δήμος για τα καθίσματα!

Ένα επεισόδιο άνευ προηγουμένου σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ελεγκτές του Δήμου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιούσαν ελέγχους για παράνομα τραπεζοκαθίσματα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαπληκτίστηκαν έντονα με ιδιοκτήτη καφετέριας στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δημοτικοί υπάλληλοι ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη πως υποχρεούνταν να του επιβάλουν πρόστιμο γιατί είχε τραπεζοκαθίσματα σε σημεία που δεν προβλέπονταν από την άδεια του καταστήματος. Του ζήτησαν μια απόδειξη για να καταγράψουν τα στοιχεία της επιχείρησης. Εκείνος αρνήθηκε να συνεργαστεί και πέρασε στην αντεπίθεση. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι τόνοι ανέβηκαν και ότι ο ιδιοκτήτης εξαπέλυσε ύβρεις εναντίον των δημοτικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες ο ιδιοκτήτης της καφετέριας τράβηξε και πήρε από τα χέρια υπαλλήλου την κάμερα με την οποία φωτογραφίζονται τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα.

Οι ίδιοι υπάλληλοι κατήγγειλαν στην αστυνομία πως ο ιδιοκτήτης της καφετέριας τους είπε ότι θα κρεμάσει τα έντερά τους στον λαιμό τους σαν γραβάτες. Οι υπάλληλοι κάλεσαν την άμεση δράση. Ο ιδιοκτήτης, ωστόσο, κατέθεσε μήνυση σε βάρος των υπαλλήλων για παράβαση καθήκοντος. Μετά τις αλληλομηνύσεις η Αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη και τους υπαλλήλους του Δήμου. Μαζί τους συνελήφθη και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Λευτέρης Κιοσέογλου, ο οποίος κατηγορήθηκε από τον ιδιοκτήτη ως ηθικός αυτουργός της πράξης των υπαλλήλων. Οι συλληφθέντες πέρασαν τη νύχτα τους στο κρατητήριο και το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Με εντολή του εισαγγελέα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο δίκη ορίστηκε για αύριο το μεσημέρι.

Σε δηλώσεις του στην TV100 ο Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους συμπεριφορές από κανέναν καταστηματάρχη. Πρόσθεσε ότι ο δήμος θα ανοίξει πόλεμο με τους καταστηματάρχες που είναι συστηματικά παραβατικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι συνταξιούχος αστυνομικός και σε βάρος του έχουν βεβαιωθεί από τον δήμο Θεσσαλονίκης πρόστιμα που αγγίζουν τις 60.000 ευρώ.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα