Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Υπάρχουν αρκετοί νεκροί και τραυματίες

Επικίνδυνη κλιμάκωση της ρωσικής επιθετικότητας παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, με τη Μόσχα να εξαπολύει πυραύλους που στόχευσαν χιλιάδες αμάχους. Η πυραυλική επίθεση, ειδικότερα, έπληξε πάνω από 1.000 κατοίκους σε εμπορικό κέντρο στο Κρεμεντσούκ, στη σημαντική βιομηχανική πόλη στην κεντρική Ουκρανία. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί τουλάχιστον δύο νεκροί και 20 τραυματίες.

Για την επίθεση ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημείωσε τα εξής στο Telegram: «Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραύλους σε εμπορικό κέντρο, όπου βρίσκονταν πάνω από χίλιοι κάτοικοι. Το εμπορικό κέντρο έχει πιάσει φωτιά, οι διασώστες παλεύουν με τις φλόγες και ο αριθμός των θυμάτων είναι ανυπολόγιστος».

Ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Μελέτσκι σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε πως ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε μια τοποθεσία «γεμάτη με πλήθος», προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς.

Πρόσθεσε πως βρίσκεται στο σημείο, χωρίς να αναφέρει απολογισμό θυμάτων.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, όπου ανήκει το Κρεμεντσούκ, ο Ντίμτρι Λουνίν τόνισε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα κτίριο σε μια επίθεση στην πόλη. «Δυστυχώς, υπάρχουν θύματα. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», είπε ο Λουνίν.

Το Κρεμεντσούκ είναι μια πόλη περίπου 200.000 κατοίκων όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στην Ουκρανία.

Σχετικά άρθρα