Πολικές αρκούδες κρατούν… ομήρους

Πέντε μετεωρολόγοι είναι τα “θύματα” της ομηρίας

Μια ομάδα Ρώσων επιστημόνων που εργάζονταν σε μετεωρολογικό σταθμό στη νήσο Troynoy στην θάλασσα Kara στη βόρεια Σιβηρία βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες εγκλωβισμένοι στις εγκαταστάσεις όπου διαμένουν λόγω της παρουσίας πολικών αρκούδων έξω από την πόρτα τους. Σύμφωνα με τον Guardian, οι πέντε μετεωρολόγοι θα πρέπει να περιμένουν να λάβουν βοήθεια μετά το πέρας ενός μήνα.

Η ομάδα βρίσκεται στη βόρεια Σιβηρία εδώ και καιρό, όμως πρόσφατα τελείωσε το απόθεμα των φωτοβολίδων που χρησιμοποιούν για να διώξουν τα άγρια ζώα, ενώ ο σκύλος που είχαν για προστασία έγινε βορά των αρπαχτικών. Οι ενήλικες αρκούδες που «κρατούν ομήρους» τους επιστήμονες είναι δέκα, αν και υπάρχουν και αρκετά μωρά που σύντομα θα βγουν και αυτά στο κυνήγι.

Οι μετεωρολόγοι θα πρέπει τώρα να περιμένουν ένα μήνα για να λάβουν νέα αποθέματα φωτοβολίδων και σκυλιά-φύλακες. Στο μεταξύ, οι ίδιοι παραμένουν εντός του χώρου διαμονής τους και όλες οι εξωτερικές εργασίες έχουν σταματήσει. Κανείς δεν έχει επιχειρήσει να μεταβεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον μετεωρολογικό σταθμό, ούτε και στα σημεία παρακολούθησης των καιρικών φαινομένων.

Εκτιμάται πως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο οι πάγοι θα προεκτείνουν το μέγεθος του νησιού και έτσι οι αρκούδες θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές για κυνήγι. Μέχρι τότε όμως, εκτιμάται ότι θα παραμείνουν έξω από το σπίτι των επιστημόνων, περιμένοντας το πότε κάποιος θα κάνει το λάθος να ανοίξει την πόρτα.

Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι τον Αύγουστο, επιστήμονες στο νησί Vaygach της Σιβηρίας προμηθεύτηκαν πλαστικές σφαίρες για να απωθήσουν πολικές αρκούδες που είχαν στήσει «καρτέρι» έξω από το σπίτι τους.

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Comments are closed.