«Πολιτικά συμφέροντα στη σύλληψη του Ριχάρδου»

Αυτό ισχυρίζεται ο δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας

Σε πολιτικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη για λόγους προεκλογικού εντυπωσιασμού απέδωσε ο ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, τη δίωξη και προφυλάκιση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου, που κατηγορείται ότι εμπλέκεται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού.

Ο κ. Κούγιας μίλησε στο ΣΚΑΙ, με αφορμή την αποκάλυψη του ονόματος του πελάτη του από τον πρωθυπουργό στην Βουλή και ανέφερε ότι επιχειρείται να στηθεί πολιτικός δάκτυλος στη Δικαιοσύνη ώστε να ασκηθούν «εντυπωσιακές» διώξεις σε βάρος συγκεκριμένων επιχειρηματιών.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον γνωστό ενεχυροδανειστή, έχουν προφυλακιστεί η λογίστρια του και έξι ακόμα κατηγορούμενοι. Ακόμα 32 έχουν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι.

Ο ποινικολόγος υποστήριξε επίσης ότι ορισμένοι εισαγγελείς διαπλέκονται με πολιτικά πρόσωπα και ότι προτεραιότητα των Αρχών είναι να απαγγελθούν κατηγορίες και να υπάρξουν προφυλακίσεις.

Δεν παρουσίασε αποδείξεις για τα λεγόμενά του. Σημείωσε πως το επάγγελμα του εντολέα του τον καθιστά «αντιπαθή, ειδικά την περίοδο της κρίσης», και συνεπώς είναι πιο εύκολο να κινητοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα εναντίον του.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Κούγιας προσπάθησε να διαχωρίσει τη θέση του πελάτη του από τα υπόλοιπα 62 άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για πρόσωπα που είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους.

Σχετικά με τις αναφορές ότι ο ενεχυροδανειστής είναι επικεφαλής συμμορίας, ο κ. Κούγιας προσπάθησε να υποβαθμίσει τα περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για κατηγορία που στην Ελλάδα απαγγέλλεται για συνεργασία με πολύ μικρό αριθμό ατόμων.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο επέκτασης της δραστηριότητάς των κατηγορουμένων στο Λας Βέγκας, ο κ. Κούγιας είπε ότι ο πελάτης του είχε κάθε δικαίωμα να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά άρθρα