Πολυτεχνείο: Ελεύθεροι οι 91 συλληφθέντες

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους

Eλεύθερα με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν και τα 91 άτομα που συνελήφθησαν ύστερα από τη χθεσινή αστυνομική επέμβαση σε Πολυτεχνείο και Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από την Ασφάλεια Αττικής για σειρά αδικημάτων ενώ σε όλους επιβλήθηκαν πρόστιμα των 300 ευρώ για τον κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι σε βάρος των 66 ατόμων που συνελήφθησαν στο Πολυτεχνείο, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών και ψευδή κατάθεση (δεν δέχτηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα).

Για τους 25 που συνελήφθησαν στην Πολυτεχνειούπολη, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, εμπρησμό και προσβολή συμβόλων (έκαψαν σημαία), φθορά ξένης περιουσίας (σύμφωνα με την αστυνομία προξένησαν φθορές στο χώρο της Πολυτεχνειούπολης, κάτι που αμφισβητούν φοιτητικοί σύλλογοι) και ψευδή κατάθεση καθώς δεν δέχτηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Η δικογραφία αναμένεται να σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για τις διώξεις και θα ορίσει τακτική δικάσιμο.

Σχετικά άρθρα