Πολυτεχνείο: Μικρής έκτασης τα επεισόδια φέτος

Οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια

Μικρής έκτασης ήταν τα επεισόδια στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου που βρήκε το πραγματικό, ειρηνικό και δημοκρατικό, νόημά της. Έχουν συλληφθεί συνολικά 28 άτομα (20 από την πλατεία Εξαρχείων – οχτώ από τις κοντινές πολυκατοικίες νωρίτερα) και προσήχθησαν άλλα 13, ενώ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα έγιναν προσαγωγές. Ασθενοφόρο παρέλαβε μια νεαρή κοπέλα, από την Τοσίτσα, με χτύπημα στο κεφάλι.

Η επιχείρηση “τάξη και ασφάλεια” φαίνεται πως απέδωσε καρπούς, καθώς η πορεία για τα 46 χρόνια του Πολυτεχνείου δεν σημαδεύθηκε φέτος από αξιοσημείωτα επεισόδια, αλλά μόνο από μεμονωμένα περιστατικά έντασης, που στην Αθήνα περιορίστηκαν στην πλατεία Εξαρχείων, η οποία περικυκλώθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ, και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

H αστυνομία είχε ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες να δρα προληπτικά στην Αθήνα, μαζεύοντας “πολεμοφόδια” που θα χρησιμοποιούνταν κατά αστυνομικών από πολυκατοικίες.

Ειδικότερα, στη Θεσσαλονίκη όσο και στο κέντρο της Πάτρας αντιεξουσιαστές έριξαν μολότοφ με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Στη συμπρωτεύουσα κάηκαν τρία αυτοκίνητα.

Σχετικά άρθρα