Πορείες για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου (videos)

Εκτροπές και αλλαγές στην κυκλοφορία των δρόμων

Δεκατρία χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, από τα πυρά του 37χρονου ειδικού φρουρού της ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια. Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν το μεσημέρι με συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν μαθητές, φοιτητές και διαδηλωτές από συλλογικότητες κρατώντας πανό όπου γράφει «Κουμής, Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», ενώ τα συνθήματα που κυριάρχησαν σχετίζονταν με εκπαιδευτικά ζητήματα αλλά και την πανεπιστημιακή αστυνομία.

 

Οι συμμετέχοντες έφτασαν στη Βουλή γύρω στις 14:00, φωνάζοντας το σύνθημα «το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει». Γύρω στις 14:45 ξεκίνησαν να φεύγουν από τη Βουλή, κατευθυνόμενοι στην Ομόνοια και τα Εξάρχεια όπου και διαλύθηκαν.

Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και το απόγευμα της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

 

Κλειστοί παραμένουν, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, οι εξής δρόμοι:

– Αθανασίου Διάκου και Καλλιρόης προς Αμαλίας

-Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας από Αθανασίου Διάκου προς πλατεία Συντάγματος

Η κίνηση στους δρόμους περιμετρικά του κέντρου έχει αποκατασταθεί ωστόσο, σημαντικές καθυστερήσεις θα συναντήσουν οι οδηγοί επί της λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο καθοδικό ρεύμα, από το ύψος του Χίλτον.

Στη Θεσσαλονίκη η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου με κατεύθυνση προς τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

Οι φοιτητές κρατώντας ένα μεγάλο πανό ενάντια στην καταστολή, φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία. Έφτασαν μέχρι το ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, στη συμβολή με την οδό Μητροπόλεως και φωνάζουν συνθήματα.

Ειδικότερα από τις 11.00 το πρωί της Δευτέρας σταδιακά θα υπάρξουν διακοπές- εκτροπές της κυκλοφορίας στους δρόμους: Εγνατία, Εθν.Αμύνης, Τσιμισκή, Αγ.Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρ.Ντηλ, Βασ.Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρ.Λαμπράκη, Κ.Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

 

Σχετικά άρθρα