“Πόρτα” Τσίπρα σε Μεϊμαράκη

Αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του

Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της Νέα Δημοκρατίας ότι «δεν θέλει να συναντηθούν».

Τηλεφωνική επικοινωνία είχανε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Τσίπρας επέστρεψε το τηλεφώνημα που του είχε κάνει ο κ. Μεϊμαράκης, που πήρε νωρίς το πρωί την σχετική πρωτοβουλία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μεϊμαράκης στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνηση που έχει λάβει, κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε συνάντηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «δεν θέλει να συναντηθούν».

Ο κ. Μεϊμαράκης, στη συνέντευξη που είχε δώσει μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το αν θα επικοινωνούσε με τον κ. Τσίπρα, ωστόσο, στη συνέχεια διεμήνυσε πως θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να συγκροτηθεί κυβέρνηση από την παρούσα βουλή και, προφανώς σε αυτό το πλαίσιο, τηλεφώνησε σήμερα στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε στην τηλεφωνική κλήση του κ. Μεϊμαράκη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή. Στη συνέχεια, επικοινώνησε με τη γραμματέα του και ζήτησε να υπάρξει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα.

Πάντως, χθες κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, όταν ρωτήθηκε σχετικά απέκλεισε το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να συναντηθεί με τον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας ότι «αν μπορούσε να συγκροτηθεί κυβέρνηση από την παρούσα βουλή θα το είχαμε κάνει».

Σχετικά άρθρα