Πορτογαλία: Παραλαβή 60 ασυνόδευτων προσφύγων-μεταναστών από Ελλάδα

Το ανακοίνωσε επίσημα η ευρωβουλευτής Ιζαμπέλ Σάντος

Πορτογαλία πρόκειται να παραλάβει έως και 60 ασυνόδευτα παιδιά από τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιζαμπέλ Σάντος, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η επιδημία του νέου κορονοϊού σε αυτήν την ευάλωτη ομάδα.

Τα παιδιά αναμένεται να φτάσουν στην Πορτογαλία εντός των επόμενων εβδομάδων, είπε η Σάντος, σύμφωνα με το πορτογαλικό πρακτορείο Lusa, σε μια τηλεδιάσκεψη με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης. Δεν διευκρίνισε ωστόσο το πότε ακριβώς.

Η Πορτογαλία, η οποία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 27.405 κρούσματα της ασθένειας Covid-19 και 1.126 θανάτους, έχει δηλώσει πρόθυμη να παραλάβει κάποια από τα παιδιά, στο πλαίσιο του εθελοντικού ευρωπαϊκού προγράμματος μετεγκατάστασης περίπου 1.600 ανηλίκων. Στην πρωτοβουλία αυτή μετέχουν και άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

Οι πρώτες μετεγκαταστάσεις έγιναν τον περασμένο μήνα, όταν 12 ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο Λουξεμβούργο και ακολούθησε η Γερμανία που παρέλαβε περίπου 50 παιδιά.

Σχετικά άρθρα