Πώς ο Μαρινάκης έστρεψε την ποδοσφαιρική Ελλάδα εναντίον του;

«Βόμβες» από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο

Στο μπαράζ αντιδράσεων για το ρατσιστικό παραλήρημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός τη δική του πινελιά, βάζει και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος που γράφει στο zougla.gr για την αμετροέπεια Μαρινάκη.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει:

«Η απώλεια ψυχραιμίας αποτελεί τον χειρότερο σύμβουλο κατά την διαχείριση κρίσεων. Όταν μάλιστα συνοδεύεται από έλλειψη κοινωνικής παιδείας τα πράγματα γίνονται άκρως επικίνδυνα. Δεν αποκαλείς ποτέ Ρώσο έναν Πόντιο για να τον απαξιώσεις. Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι η απαξία θα επιστρέψει πίσω ως μπούμερανγκ.

Ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με την αμετροέπειά που τον διακατέχει, κατόρθωσε να στρέψει εναντίον του όλη την ποδοσφαιρόφιλη Ελλάδα, μαζί με μεγάλη -δυστυχώς γι αυτόν- μερίδα υγιών φιλάθλων του Ολυμπιακού. Λίγες ώρες μετά την συνάντηση των τεσσάρων ξεσηκώνει για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης και τους Πόντιους, αποκαλώντας Ρώσο τον Ιβάν Σαββίδη.

Δείτε τον πίνακα της δεύτερης κατηγορίας, Football League, των «φτωχών» της Αγγλίας, όπου ο κ. Μαρινάκης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της Nottingham Forest. Δίπλα στα ονόματα των ιδιοκτητών εάν προσέξετε εκτός από την σημαία της ιθαγένειας εκάστου εξ αυτών υπάρχει και η στήλη με την εκτιμώμενη οικονομική τους επιφάνεια.

Στα 650 εκατομμύρια υπολογίζουν οι Άγγλοι την δική του. Αν και το πόσον είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό -ποιος ξέρει γιατί- ανήκει στους φτωχότερους πλούσιους εκ των ιδιοκτητών Κινέζων, Ρώσων, Ινδονήσιων και άλλων, με δισεκατομμύρια- billion και όχι εκατομμύρια δολάρια εκτιμώμενη θέση.

Φανταστείτε λοιπόν στο κύπελλο Αγγλίας να κέρδιζε η Nottingham την Chelsea και να δήλωνε ο Αμπράμοβιτς: «αφήνετε έναν βρωμοέλληνα να αλλοιώνει τα αποτελέσματα του ποδοσφαίρου». Θα γινόταν πόλεμος. Εκεί όμως φιγούρες σαν του Μαρινάκη χαμηλώνουν τα φλαπς και συμπεριφέρονται ως Άγγλοι ευγενείς. Δεν μπαίνουν στα αποδυτήρια των διαιτητών, δεν έχουν Θεοδωρίδηδες να κάνουν ακατανόητες δηλώσεις, ούτε παίκτες να πετάνε κάτω το ball boy, ούτε Αυγενάκηδες υπουργούς. Έχουν απλά νόμους και ποδοσφαιρική παιδεία.

Κατάλαβες Βαγγέλη;».

Σχετικά άρθρα