Πώς θα αποφύγετε τον πόνο στον αυχένα

Μερικές λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα

Μεγάλη μερίδα ατόμων ταλαιπωρούνται καθημερινά από αυχενικό πόνο, ο οποίος έχει προκληθεί είτε από κάποιο τραυματισμό είτε από την κακή στάση του σώματός τους στην καθημερινότητά τους. Καθόμαστε με σωστό τρόπο μπροστά στον υπολογιστή

Ο τρόπος που καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή μας όταν εργαζόμαστε είναι από τα πιο σημαντικά σημεία, σύμφωνα με τους ειδικούς. Για παράδειγμα το κέντρο της οθόνης του υπολογιστή πρέπει να βρίσκεται στο ύψος των ματιών μας. Ένας απλός τρόπος για να προσδιορίσουμε το κατάλληλο σημείο είναι να καθίσουμε στη σωστή θέση στην καρέκλα του υπολογιστή και να κλείσουμε τα μάτια. Όταν θα τα ανοίξουμε θα πρέπει να εστιάζουν στη μέση της οθόνης του υπολογιστή.

Η αυχενική καταπόνηση, που προκύπτει από τη λάθος στάση κατά τη χρήση φορητών υπολογιστών (σκύψιμο του κεφαλιού), μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σύνδεση μιας ξεχωριστής οθόνης. Αποφεύγουμε να στέλνουμε όλη μέρα sms & email Μια κακή συνήθεια που έχουμε όλοι μας είναι να ανταλλάσσουμε όλη μέρα sms με το κινητό μας ή ακόμα και email μέσω αυτού από όπου κι αν βρισκόμαστε.

Όμως το σκύψιμο του κεφαλιού, για τη σύνταξη sms  ή email – ακόμα και όταν πρόκειται για σύντομα μηνύματα που δεν απαιτούν μεγάλο χρονικό διάστημα για την αποστολή τους – αλλά και γενικά για την ενασχόληση με οποιαδήποτε κινητή συσκευή, ασκεί υπερβολική πίεση στον αυχένα.

Σημαντική λύση η χρήση των hands free Μια ακόμα κακή συνήθεια είναι να μιλάμε στο κινητό και να σκύβουμε το κεφάλι εκτελώντας παράλληλα και άλλη εργασία, είτε να το γέρνουμε στο πλάι προκειμένου να συγκρατήσουμε το τηλέφωνο με τον ώμο. Σύμφωνα με τον ειδικό, οι κινήσεις αυτές ασκούν πιέσεις στον αυχένα, γι’ αυτό καλό θα είναι να τις αποφεύγουμε και να χρησιμοποιούμε τα hands free.

Η άσκηση βοηθά τους αυχενικούς μυς Όταν καθόμαστε πολλές ώρες ακίνητοι μπροστά στον υπολογιστή ή με σκυμμένο κεφάλι αποδυναμώνουμε του μύες του αυχένα γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε μια σειρά ασκήσεων ενδυνάμωσης και διατάσεων σε καθημερινή βάση προκειμένου να γλιτώσουμε από τον αυχενικό πόνο. Πίνουμε πολύ νερό όλη την ημέρα

Η κατανάλωση νερού δεν βοηθά μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά και στην ενυδάτωση τους μεσοσπονδύλιων δίσκων, καθώς η σύνθεσή τους αποτελείται, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, από νερό.

Η κατανάλωση λοιπόν 8 μεγάλων ποτηριών νερό την ημέρα είναι η καλύτερη λύση και για τα δύο. Ισομερής κατανομή των βαρών Ειδικά οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια να μεταφέρουν μόνο από τη μία μεριά του ώμου τους την τσάντα τους η οποία συνήθως είναι και πολύ βαριά.

Αυτό τις αναγκάζει να κάνουν στροφή του σώματος προς τη μια πλευρά, τεντώνοντας τους μύες του αυχένα. Η σωστή στάση, η διατήρηση δηλαδή των ώμων στο ίδιο ύψος και της σπονδυλικής στήλης σε ευθεία γραμμή,  μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση σακιδίου, καθώς προστατεύει από βλάβες ολόκληρης της σπονδυλικής στήλης.

Πηγή www.life2day.gr: http://www.life2day.gr/2016/12/pws-tha-apofugete-ton-pono-ston-afchena/

Σχετικά άρθρα